Fluorescerende lys & buksetrold syn

03/24/2012 by admin

Fluorescerende lys & buksetrold syn

Med mange mennesker skifte til lysstofrør i et forsøg på at mindske deres kulstof-fodaftryk, nogle forældre spekulerer på, hvad effekterne er på deres børns øjne. Nogle undersøgelser viser, at lysstofrør kan skade synet.

Aldersrelateret makuladegeneration

Aldersrelateret makuladegeneration (AMD) er den mest almindelige årsag til "irreversible, funktionelle blindhed" i unge og viser sig som svær sløring af det centrale syn. Det plejede at blive kaldt "senil makuladegeneration", fordi det for det meste ramte mennesker i deres 70 'er og 80 'er. Men forskerne omdøbte det efter det dukkede op hos yngre mennesker. Desværre, denne sygdom ofte fremgår ikke indtil årtier efter det starter beskadige øjnene.

Fluorescerende lys

Brugen af lysstofrør i lamper begyndte først 1939, og folk nu mister deres syn at AMD er den første generation til at vokse under fluorescerende lys i skolen. Lysstofrør er en ultraviolet (UV) lys/blåt lys. Undersøgelser viser, at den blå ende af det lysspektrum kan bidrage til nethinde beskadige og kan forårsage AMD. UV-lys også ødelægger fotoreceptorer og snavs hober sig derefter op i nethinden. Denne resterne former indskud, der ophobes i epitel. Satsen for denne ophobning kan være relateret til nethindens eksponering for UV-lys og alt dette kan i sidste ende medføre AMD

Børn

Børns øjne er mere gennemsigtig for UV-lys. En baby retina modtager omkring 90 procent af det synlige lys over 400 nanometer (nm) sammen med 80-85 procent af det ultraviolette lys ned til omkring 320 eller endda 300 nm.

Forebyggelse/løsning

Når du køber lysstofrør, vælge bug lys versioner. Disse lys pærer har en tyk, gul belægning, der blokerer de fleste af UV-lys.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com