Sådan laver du din egen Ocimum Sanctum tinktur

09/10/2012 by admin

Ocimum Sanctum, også kendt som hellig basilikum, tulsi og tulasi, er en stærk lugt, årlig urt, der vokser i en lav busk med behårede stængler og lilla blomster. Der er to typer af Ocimum Sanctum, rød og grøn. Den røde hellig basilikum er kendt for at have en kraftigere lugt. Vokser rigeligt i Indien, hellig basilikum er en populær urt i Ayuvedic medicin og har stor religiøs betydning i den hinduistiske tradition. Ocimum sanctum siges at have anti-mikrobiel, anti-inflammatoriske og anti-allergiske egenskaber samt at være en naturlig modgift til nogle giftige bid.

Instruktioner

• Høst eller køb frisk Ocimum Sanctum. Friske krydderurter er altid bedst for at gøre tinkturer. Skyl dem i koldt vand og ryst overskydende vand.

• Strip blade og blomster fra stilke og tørre forsigtigt dem på et håndklæde. For at undgå fordærv, skal blade være helt fri for overskydende vand. Sted tørt blade i en ren, tør krukke.

• Hæld 100% alkohol, såsom vodka, over Ocimum Sanctum blade. Være sikker på, at bladene er helt nedsænket i væsken. Omrøres forsigtigt for at fjerne eventuelle luftbobler og dykke en flydende blade. Vedhæfte en tætsiddende låg.

• Tillad tinktur til stejle i et mørkt sted i seks uger. Se efter tegn på skimmelsvamp. Hvis der er mug, bortskaffe af hele partiet af tinktur. Tilføje mere alkohol, hvis niveauet falder som bladene optager det.

• Placere en si over en skål og stamme urter fra væsken. Dekanteres væsken ind i en lufttæt beholder. Kassér brugte Ocimum Sanctum bladene. Gemme tinktur i et køligt, mørkt sted.

Tips & advarsler

  • Når du foretager en tinktur, er målinger mindre vigtig end metode. Det er ligegyldigt hvor mange Ocimum Sanctum blade du nødt til at arbejde med, så længe de er helt nedsænket i alkohol.
  • Før du bruger Ocimum Sanctum tinktur medicinsk, check med din sundhedspleje praktiserende læge for vejledning om dosering.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com