Skal jeg skrælle agurker?

04/16/2010 by admin

Skal jeg skrælle agurker?

Agurker kan ikke generere så meget buzz som mere næringsrige grøntsager som spinat og grønkål, men de er ikke uden deres fordele. De er sprøde, fugtig, forfriskende og lav i kalorier fordi de er for det meste vand--omkring 96 procent af vægten, ifølge det amerikanske Department of Agriculture. Dette gør også de vin dyrket grøntsager relativt lav i næringsstoffer, og peeling dem strimler væk meget af hvad de har at tilbyde.

Huden appel

Agurk hud bliver nogle af sine rige grønne farve fra lutein, en antioxidant carotenoid forbundet med eye sundhed. Din krop bruger lutein – sammen med zeaxanthin, en anden carotenoid--for at beskytte linser og nethinder af dine øjne fra ultraviolet lys. En kost, der omfatter masser af lutein-rige fødevarer kan hjælpe langsom aldersrelateret makuladegeneration og sinke udviklingen af grå stær, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Agurk hud er også en glimrende kilde til silica, et mineral, der spiller en vigtig rolle i calcium absorption, kollagen dannelse og generelle knogle sundhed.

Hele vs flåede

Du får lige omkring 16 kalorier, 3,8 gram kulhydrater og lidt over et halvt gram protein fra en 1-kop servering af skiver agurk med huden. Du får også lidt over et halvt gram kostfibre sammen med beskedne mængder af kalium, magnesium, folat, og vitamin A, C og K. Selv om de fleste af vegetabilske folat og C-vitamin findes i dets kød, er flåede agurker omkring 56 procent lavere i vitamin K, 30 procent lavere i a-vitamin og næsten 10 procent lavere i kalium end sorten uskrællede. Disse procenter udgør ikke en betydelig mængde af næringsstoffer, men da er lavt til at begynde med.

Andre overvejelser

Mens du kan finde dig selv peeling agurker simpelthen fordi det er hvordan du har altid spist dem, der er bona fide grunde til at undgå huden. Fra 2014 lister Environmental Working Group konventionelt dyrkede agurker som en af de beskidte dusin af råvarer, hvilket betyder, at de indeholdt betydeligt højere koncentrationer af pesticidrester i forhold til andre typer af produkter. Mange agurker er også belagt med voks til at bevare fugt, forhindre mug og forlænge deres holdbarhed. Selv om den amerikanske Food and Drug Administration regulerer voks belægninger og generelt mener dem sikkert til konsum, er der er anvendt på konventionelt dyrkede agurker normalt syntetiske og ofte oliebaserede.

Ren agurker

Forsigtigt krat agurker med en vegetabilsk børste under kølige rindende vand for at fjerne snavs og så mange bakterier som muligt. Vask ikkeøkologiske, voks-belagt agurker vil ikke fjerne alle pesticidrester eller voks, hvilket er grunden til du kan skræl vegetabilsk, før du spiser det. Hvis du foretrækker at spise hele agurker, dog vælge de økologisk dyrkede forskellige. Mens økologiske agurker kan stadig blive behandlet med voks, skal det være naturlig, ikke syntetiske. Dansk agurker--den lange, tynde sort med ekstra små frø--er aldrig voksede, hvorfor de kommer indpakket i plast.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com