Hvad slags sten blev fundet på månen?

12/28/2010 by admin

Hvad slags sten blev fundet på månen?

Manden har været fascineret af månen i tusinder af år. Astronomerne spekuleret på, hvad kunne være på Månen det samme som de spekulere i dag om fjerne planeter i resten af solsystemet og universet. Menneskets forståelse af månen, hvad den indeholder og hvad slags historie det har, er større end nogensinde på grund af den indsats, der har gået at studere det, rejser til det og bringe klippeprøver tilbage fra det at studere.

Primære Rock typer

Anorthosit og basalt er de primære typer af sten findes på Månens overflade. Basalt typer af rock er mørkere, fordi de indeholder en masse af jern, som absorberer lys. Anorthosit prøver indeholder de lysere mineral feldspat. Rock prøver bragt tilbage efter Apollo Lunar landing fortæller historien om en jordoverfladen, der gentagne gange har været ramt af meteorer. Mange sten viser tegn på at være smeltet af virkningen af disse meteorer.

Maret basalter

Maret basalter er vulkansk magmabjergarter genereret af varmen induceret gennem gigantisk meteorer ramte Månens overflade. Lava brød ud i krateret-bassinet og køles langsomt, som forårsagede den usædvanlige tekstur. Nogle mare basalter har teksturer, der angiver lavaen crystallizing gradvist, mens det afkøles; andre har teksturer, der angiver de afkøles hurtigere. Disse er yngre bjergarter og viser lidt tegn på shock metamorphism fra meteorer at ramme dem.

Plutoniske magmatiske

De fleste af de lunar highland er dækket med plutoniske vulkanske sten, de oprindelige sten af månen. Disse er meget gamle sten og vise betydelige stød metamorphism fra meteoritter rammer Månen. Alle plutoniske magmabjergarter---anorthosites, norites og troctolites---har feldspat, men kun anorthosites er helt feldspat. To andre også indeholdt olivin og pyroxen, henholdsvis. Ældre skorpen var rigt med feldspat, som når smeltet blev livlig og flød til overfladen.

Månens Breccias

Månens breccias er den mest almindelige type af månesten, de er fremstillet af resterne af meteorer, der ramte månen. Varmen fra kollisionen cementerede klipperne sammen. Breccias er enten monomict, hvilket betyder, at de indeholder kun én slags rock, eller polymict, når de indeholder mere. Breccias ligge over store områder af Månens overflade og har kortlagt ved hjælp af et teleskop. De fleste af stenene er polymict.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com