Prognosen af fase 4 tyktarmskræft

12/11/2010 by admin

Prognosen af fase 4 tyktarmskræft

Tyktarmskræft, også kaldet kolorektal cancer, er ukontrolleret vækst af kræftceller i foring af tyktarmen, en del af tyktarmen mellem coecum og endetarmen. Kræft i tyktarmen er den tredje mest almindelige kræftform hos både mænd og kvinder. Resultatet eller prognose i colon cancer afhænger fase, eller udvikling af kræft. Fase 4 tyktarmskræft er den mest avancerede fase og har den værste prognose.

Etape 4

Tyktarmskræft er opdelt i fire etaper baseret på størrelse, placering og Karakteristik af tumorer. Fase 1 er den mindst alvorlige fase og har den bedste prognose, mens fase 4 er den mest alvorlige. Selvom kræft kan eller kan ikke er vokset gennem væggen af tyktarmen og kan eller kan ikke vedrøre lymfeknuder, er alle fase 4 kolon kræft præget af tumorer spredes (eller metastaser) til andre organer såsom lever, lungerne, bughulen eller æggestokke.

Symptomer

Patienter i de tidlige stadier af tyktarmskræft er ikke tilbøjelige til at udvise symptomer. Dette er grunden til, at tidlig detektionsteknikker som koloskopi er vigtigt som dem, der finder deres kræft i de tidlige faser har en positiv prognose. Af fase 4, patienter sandsynligvis oplever symptomer, herunder en ændring i afføringsvaner (enten forstoppelse eller diarré), blodig afføring, ubehag i maven, svaghed, træthed og uforklarligt vægttab.

Kirurgi

Operation for at fjerne tumorer er den primære behandling for alle stadier af tyktarmskræft undtagen fase 4. Da fase 4 betyder, at tumorer har spredt sig til andre organer, kirurgi kan stadig udføres, men ikke normalt som en kur. For patienter med stadium udføres 4 kræft kirurgi sandsynligvis for at lindre eller forebygge blokering af tyktarmen. Prognosen er imidlertid afhængige af omfanget og antallet af metastaser til stede. Hvis der er fem eller færre tumorer på et organ som leveren, kan de muligvis fjernes i kirurgi føje år til dit liv, eller endda helbrede kræft.

Kemoterapi

Fordi operationen er usandsynligt, at fjerne alle tumorer, som har spredt sig til andre organer, gives kemoterapi til patienter i fase 4. Kemoterapi kan gives intravenøst; dog, patienter, der har spredt sig tumorer på leveren vil reagere bedre på kemoterapi administreres gennem en pulsåre, der fører til leveren. Ulempen at denne metode er, at tumorer andre steder i kroppen vil fortsætte med at vokse. Prognosen for disse patienter med kun et par metastaseret tumorer i leveren men er gode som arteriel kemoterapi kan forlænge livet eller endda give en kur.

Overlevelsesrate

For patienter med kræft give læger en prognose med hensyn til overlevelsesraten. Overlevelsesraten er procentdelen af patienter, der bor på mindst fem år efter diagnosen. Da patientens prognose er afhængige af ikke kun fase af kræft, men også deres generelle sundhed, bør disse overlevelsesrater kun bruges som en generel vejledning. Overlevelsesraten for fase 4 tyktarmskræft er 8 procent, hvilket betyder, at kun 8% af patienterne vil live fem år efter diagnosen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com