Hvad er de fælles websteder for venepunktur?

09/14/2010 by admin

Hvad er de fælles websteder for venepunktur?

Venepunktur er processen med at trække blod fra venerne. Proceduren er almindeligvis udføres af phlebotomists, paramedicinsk personale og andre kvalificerede læger. Fælles venepunktur udstyr omfatter en sprøjte, nål, plast kateter, vakuum rør, kanyle og en plastik hub. Overfladiske vener gøre de bedste steder for venepunktur, for de ikke er blokeret af væv eller arterier og er let tilgængelige.

Basilic vene

Den basilic vene er beliggende i den øvre lemmer og funktioner til at trække blod fra hænder og arme. Det stammer fra bagsiden af hånden, kurver omkring centrale underarmen og fortsætter opad, langs armen, til at forbinde med den aksillær vene (de blodkar, der leverer blod til hjertet fra brystkassen og armhule). Denne overfladiske (Luk til epidermis af huden) vene rejser gennem fedt posteriort for musklerne i den øvre lemmer. Det er synlige gennem huden og vises som en dybblå struktur når den ses med det blotte øje. Den basilic vene er det mest almindelige stedet for venepunktur.

Median kubiske vene

En anden fælles site for venepunktur er den mediane kubiske vene, som er en overfladisk vene liggende over regionen kubiske fossa af overarmen. Venen opstår på albue bøje og forbinder med cephalic og basilic venerne. Den mediane kubiske vene anvendes til indførelsen af katetre, blodtransfusioner, intravenøse injektioner og for samlingen af blodprøver eller tapning. Den mediale kubiske vene er større end andre overfladiske vener og mere stabil end de fleste. Det er godt forankrede og stationære, at gøre tegningen af blod relativt smertefrit.

Dorsale hånd vener

Det dorsale netværket af vener er dannet af de dorsale Metacarpus vener og beliggende på både forsiden og bagsiden af hånden. Basilic vene og cephalic vene stammer fra den dorsale venøs netværk. Den cephalic vene, eller antecubital venen, rejser op langs den laterale side af armen og links hånd med skulderen. Det passerer gennem væv i skulderen og afløb i akselstillede vene, bliver subclavia vene.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com