Diabetes & virkningerne af metabolisk alkalose

07/13/2010 by admin

Diabetes & virkningerne af metabolisk alkalose

Diabetes er en sygdom, der resulterer i overskydende blodglukose eller sukker. Der er to typer af diabetes, Type 1 og Type 2. I Type 1 producerer kroppen ikke insulin. I Type 2, som er langt mere udbredt, din krop ikke producerer eller bruger insulin effektivt. Uden insulin til at behandle glukose, hober det sig op i kroppen. Der er ingen kur mod diabetes, men det kan styres med kost, motion og medicin. Det er vigtigt at vide, at der er alvorlige komplikationer forbundet med diabetes, herunder metabolisk alkalose.

Metabolisk alkalose

Metabolisk alkalose er en tilstand, der opstår, når kroppens væsker har et overskud af alkali (base). Overskydende syre medfører acidose, og overskydende alkalisk resultater i alkalose. Metabolisk alkalose kan opstå som følge af dårlig lunge eller nyrefunktion, lav kuldioxid niveauer, forlænget opkastning, resulterer i en ekstrem tab af chlorid, en ekstrem mangel på kalium eller tilstedeværelsen af for meget bikarbonat (base) i blodet. Diabetikere har ofte nedsat nyrefunktion, hvilket kan føre til udvikling af metabolisk alkalose.

Diabetes og metabolisk alkalose

Der er en direkte sammenhæng mellem diabetes og metabolisk alkalose, på grund af diabetes forstyrrer funktionen af nyrerne, hvilket igen kan forstyrre regulering af blodets pH-niveau. Blod pH skal ligge på 7,35 og 7,45. Når pH-niveau er højere, blodet er mere basisk, og metabolisk alkalose kan resultere.

Bivirkninger af metabolisk alkalose

Metabolisk alkalose har flere bivirkninger, som typisk løse med den rette behandling. Bivirkninger omfatter svimmelhed, kvalme og opkastning, forvirring, hånd rystelser og muskel trækninger, og følelsesløshed eller prikken i ansigtet og ekstremiteter. Disse bivirkninger løse som regel da den metabolisk alkalose er behandlet; men langvarig muskelkramper eller forvirring, der fører til koma skal være yderligere evalueret og behandles specielt af en læge eller medicinsk team.

Behandling og forebyggelse

Behandling for metabolisk alkalose bør indebære behandle symptomerne, samt den underliggende årsag til alkalose. I tilfælde af diabetes, blodsukker bør kontrolleres med regelmæssige mellemrum, og en passende kost og indgift af insulin, hvis det er nødvendigt, bør gennemføres. Alkalose forårsaget af en kemisk ubalance, såsom manglende klorid eller kalium, vil blive behandlet ved hjælp af særlige medicin.

Forholdsregler

Hvis venstre ubehandlet, metabolisk kan alkalose fører til elektrolytforstyrrelser, hjertearytmi og endda koma. Hvis du har mistanke om, at du har metabolisk alkalose, bør du søge lægehjælp øjeblikkeligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com