IBS symptomer hos mænd

07/08/2010 by admin

Irritabel tyktarm (IBS) er en fælles lidelse, der påvirker så mange som 1 i 5 mennesker. Sygdommen er almindeligvis omtales som en spastisk tyktarm og er forbundet med mavesmerter og ukontrollabel afføring. Der er ingen specifikke test til at diagnosticere sygdommen, selvom din læge kan bestille en koloskopi at give flere oplysninger. IBS er normalt diagnosticeres gennem rapportering af specifikke symptomer og dom ud af andre lidelser. Selvom sygdommen er mere almindelig hos kvinder, påvirker det millioner af mænd i hele verden. En undersøgelse på UNC-Center for funktionelt GI og motilitetsforstyrrelser har konstateret, at der kan være forskelle i symptomer og effektiviteten af behandling for IBS mellem mænd og kvinder.

Fysiologi

Den mandlige mave kan være mindre følsomme end kvindens. Dette menes at være relateret til de forskellige hormonelle niveauer af kvinder og mænd.

Forskellige symptomer

Symptomer som oppustethed, ufuldstændig evakuering og slim i afføringen er mindre hyppigt rapporteret hos mænd. Forskelle i rapporter fra andre symptomer kan være relateret til utilstrækkelige data for mænd med IBS.

Universal symptomer

De fleste symptomer på IBS er rapporteret hos både mænd og kvinder til sammenlignelige priser. Disse symptomer kan omfatte ukontrollabel afføring, mavesmerter, forstoppelse og gas.

Behandling

Som bemærket af UNC-Center undersøgelse, kan nogle smertestillende medicin være mindre effektiv i at yde nødhjælp til mænd. Det er også mistanke om, at mænd er mindre tilbøjelige til at konsultere en læge til behandling af IBS.

Outlook

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er så meget data om IBS om mænd som for kvinder. Dette kan være en årsag til modstridende data i symptomer hos mænd og kvinder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com