Hvad er nogle medicin for Parkinsons sygdom?

07/09/2010 by admin

Parkinsons sygdom er en neurodegenerativ sygdom, der påvirker kroppens evne til at styre bevægelsen. Symptomer, såsom tremor, udvikler sig langsomt og få gradvist værre. Der er ingen kur mod Parkinsons, men der er flere lægemidler, der anvendes til behandling af symptomer.

Symptomer

Parkinsons sygdomssymptomer omfatter en nedsat evne til at udføre frivillig bevægelse, muskel stivhed, rystelser, demens, ubalance, foroverbøjet stilling, sløret tale, og manglende evne til at blinke, smile eller udføre andre automatiske bevægelser.

Årsager

Parkinson skyldes en mangel på dopamin i hjernen. Dopamin er en kemisk budbringer, som hjælper kroppen med at kontrollere bevægelse. Genetiske og miljømæssige faktorer kan forårsage underproduktion af dopamin.

Lægemidler

Lægemidler omfatter Sinemet, en kombination af levodopa og carbidopa, som konverterer til dopamin. Andre lægemidler er Mirapex, som efterligner dopamin, Cogentin, som styrer tremor og Symmetrel, som mindsker milde symptomer tidligt i sygdommen.

Hæmmere

To hæmmer medicin virker med levodopa at forhindre begrænset tilgængelighed, oxiderende og opdeling af dopamin. Comtan og Tasmar hæmme COMT (catechol-O-methyl transferase) enzymet, og Azilect og Carbex hæmme MAO-B (monoamin oxidase B).

Alternativer

Alternativ medicin behandling omfatter at tage supplement Coenzym Q10, som mennesker med Parkinsons har lavt niveau af dette enzym i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com