Hvad er tegn & symptomer på Osgood-Schlatter sygdom?

11/25/2010 by admin

Hvad er tegn & symptomer på Osgood-Schlatter sygdom?

Osgood-Schlatter sygdom påvirker unge knæ under deres vækst faser. Det er mere almindeligt i aktive børn, især om dem, der er involveret i sport eller andre fysiske aktiviteter. Sygdommen opstår, når knoglerne vokser hurtigere end muskler og ledbånd. Aktive unge, der bruger deres muskler mere end andre børn, har flere problemer på grund af de ekstra stramme de oplever. Sygdommen er yderst behandles, især hvis de tegn og symptomer er bemærket tidligt. Symptomerne er ofte forveksles med andre betingelser, såsom forstuvninger. Behandling omfatter hvile, is, understøtter, medicin eller endda kirurgi for svære tilfælde.

Prækursorer til uret For

Aktive unge mellem 10 og 15 er mere udsatte. Drengene er meget mere tilbøjelige til at udvikle sygdom end pigerne. Unge, der oplever stramme quadriceps eller forstrækning muskler er mere udsatte for Osgood-Schlatter sygdom. Stramme muskler alene er ikke et tegn eller symptom, men trykken forekommende før knæsmerter udvikler kan være en indikator for, at barnet har sygdommen.

Smerter og hævelse

Smerte er det mest almindelige symptom på Osgood-Schlatter. Hævelse kan forekomme under knæet, på forsiden af shin. Et knoglefremspring kan udvikle, er mørt at røre. Knæet smerter bliver normalt mere alvorlig med fysisk aktivitet. Streng aktivitet som f.eks løb og spring, forårsager de fleste smerter. Resten og begrænsning af aktivitet forbedrer niveauet af ubehag. Osgood-Schlatter kan påvirke et eller begge ben og smerter kan variere fra mild til svær.

Fysisk undersøgelse

Andre knæ betingelser har mange lignende tegn og symptomer. En læge kan se endelige symptomer på Osgood-Schlatter under en fysisk undersøgelse. De bruger ofte en x-ray til prøve og kigge efter hævelse af tibia tuberkelbakterier. Imidlertid viser x-stråler ikke altid skader. Disse x-stråler kan også bruges til at fjerne andre mulige årsager til smerter og hævelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com