Hvad er de forskellige slags linser for briller?

09/04/2010 by admin

Hvad er de forskellige slags linser for briller?

Glas, plastik og polycarbonat er mest almindeligt anvendte ved fremstilling af brilleglas materialer. Recept briller rette problemer med synet med forskellige objektiver og kommer i en række forskellige typer. En optiker vil hjælpe dig med at bestemme hvilken type linse er bedst egnet til din vision korrektion.

Glas

Glas er det oprindelige materiale brugt til at lave recept linser. Glas kan bryde lettere end plast eller polykarbonat materialer og derfor skal fremstilles til at overholde sikkerhedsstandarder for at beskytte øjnene under normale iført.

Plast

De fleste briller er i dag lavet af plastik. Plast linser er mindre tilbøjelige til at splintre end glas og er fleksibel og let. Høj-indeks lygteglasset er tyndere og fladere end konventionelle plast linser og er velegnet til folk med stærke recepter, da de reducerer den tyk udseende af recept linser kræves for store rettelser. Polycarbonat linser er anbefalet brillebærer, der deltager i sport. Polycarbonat er lysere end konventionelle plast, slagfast og betragtes som den sikreste linse materiale.

Linse til at korrigere nærsynethed

Nærsynethed eller nærsynethed, er en tilstand hvor du ikke kan se på afstand. Korrigerende briller for nærsynethed er tyndere i midten, tykkere på kanterne og konkave at bøje lyset, så den når videre tilbage ind i øjet til at nå nethinden. Hvis du er meget nærsynet, er høj-indeks briller et godt valg.

Linse til at korrigere langsynethed

Langsynethed eller langsynethed, er en tilstand hvor du ikke kan se meget tæt. Korrigerende briller for langsynethed er tykkere i midten, tyndere i kanterne og konvekse bøje lys til at nå frem til øjet til at nå nethinden.

Linse til at korrigere astigmatisme

Ifølge Rådets Vision er bygningsfejl en meget almindelig tilstand, der forårsager sløret syn som følge af en uregelmæssigt formede hornhinden. Korrigerende linser for bygningsfejl ændre den måde, lys ind i øjet.

Læsebriller

Du kan få læsebriller med eller uden en recept. Disse briller indeholder single-vision linser, der forbedrer nær vision for fremsynede mennesker eller dem med presbyopi, som er en progressiv tilstand forbundet med aldring.

Multi-Focals

Multi-Focal linser giver afstand og nær vision korrektion uden behov for to forskellige par briller. Bi-fokale linser korrekt afstand vision på den øverste del og nær vision på nederst. En tri-focal linse har en yderligere mellemliggende afstand korrektion direkte over i nærheden af vision korrektion. Nogle multi-focals har mærkbar linjer dividere hvert område af korrektion. Progressive linser render de usynlige linjer og afstanden og i nærheden af korrektioner er blandet i en gradvis progression.

Indridse-resistent linser

Objektiver kan være dækket af en beskyttende belægning, der reducerer forekomsten af belægning. Selvom plast linser er mindre tilbøjelige til at splintre end glas, er de mere tilbøjelige til at ridser. Ridsefast linser er en glimrende mulighed for børn, som ikke måske er helt så forsigtig med deres briller som voksne.

Anti-reflekterende linser

Billisterne kan benytte anti-reflekterende linser, der medvirke til at reducere blænding og refleksioner. Disse linser er belagt med et stof, der tillader lys at passere, lindre blænding og reducere anstrengte øjne. Høj definition linser, tilgængelige i fri form og wavefront formater, også bidrage til at minimere blænding.

Photochromatic linser

Photochromatic linser, også kendt som overgang linser, mørkere, når de udsættes for sollys og lette indendørs. De eliminere behovet for separate solbriller og UV beskyttelse mod solen, som kan forårsage nethinde beskadige, makuladegeneration og fotokeratitis, som er en solskoldning af øjet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com