Sådan Sammenlign diagnostiske Tests

03/14/2010 by admin

Sådan Sammenlign diagnostiske Tests

Læger kan tilbyde en patienten et valg af diagnostiske tests, hver med sine egne fordele og downfalls. For at sammenligne disse tests, bør patienten overveje hver test nøjagtighed samt personlige finansielle omkostninger og de potentielle risici.

Personlige faktorer

Til patienten udgør de finansielle og personlige omkostninger for hver test de vigtigste faktorer. Nogle diagnostiske tests medfører en risiko for patienten, og nogle kan ikke være omfattet af patientens forsikring.

Specificitet og sensitivitet

Specificitet og sensitivitet måle hvor sandsynligt en given test vil give falsk positive og falsk negative resultater, henholdsvis.

Prædiktiv værdi

Den prædiktive værdi er et mål for en test sandsynligheden for at give en korrekt diagnose. Positive og negative prædiktive værdier måle sandsynligheden for, at et positivt eller negativt testresultat, henholdsvis, er korrekte.

Prævalens

Virkningen af en sygdomshyppighed komplicerer disse statistikker. Sjældne sygdomme vil have dårlig positiv prædiktiv værdi selv med god følsomhed; almindelige sygdomme vil have dårlig negativ prædiktiv værdi selv med god specificitet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com