Er det samme som et lav trombocyttallet anæmi?

05/27/2010 by admin

Lav trombocyt tæller og anæmi er ikke den samme betingelse, men en person kan have begge betingelser samtidig. Lav trombocyt tæller kan også forekomme i nogle typer af anæmi. Uden et normalt niveau af blodplader, kan ikke kroppen fungere på et maksimalt niveau af ydeevne.

Definition

Blodplader, også kaldet thrombocytter, er små ulige-formet blodlegemer, der er produceret af knoglemarven og er ansvarlige for størkne blodet.

Anæmi er en medicinsk tilstand, der opstår, når kroppen ikke producerer nok sunde røde blodlegemer til at fungere ordentligt. Anæmi er forårsaget af kronisk sygdom, arvelighed, nedsat jern niveauer eller blodtab.

Identifikation

Anæmi er diagnosticeret når hæmoglobin falder under 14 g/dL (gram pr. deciliter) hos mænd og 12 g/dL hos kvinder. Anæmi kan bestemmes ved rutinemæssige blodprøver såsom en komplet blodtælling (CBC).

Symptomer

Svaghed eller træthed under udøvelsen og/eller dårlig koncentration er et tegn på anæmi. Åndenød kan også forekomme med svær anæmi. Andre tegn at se omfatter cheilosis (en smertefuld tilstand hvor revner i hjørnerne af munden forekomme) og koilonychia (en tilstand af neglene, hvor de er fladtrykt og har hulhed med rejst kanter).

Forebyggelse

Selv om mange typer af anæmi ikke kan forhindres, kan en sund kost fuld af essentielle næringsstoffer som jern, folat, vitamin B-6 og C-vitamin hjælpe.

Overvejelser

Medicin eller kirurgi kan hjælpe med at behandle kronisk trombocytopeni. Trombocytopeni er en tilstand hvor blodplader er tabt fra blod omløb hurtigere end de kan blive erstattet. Blod Trombocytniveau skal kontrolleres årligt, hvis du har været diagnosticeret som anæmiske.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com