Heparin niveauer & retningslinjer for Heparin

09/26/2010 by admin

Heparin er en rutinemæssig stof bruges til at forebygge blodpropper i klinisk indstillinger. Det er sikker til brug hos voksne og børn, men passende doser varierer afhængigt af patienternes størrelse. En overdosis af heparin kan føre til alvorlige konsekvenser, så det er vigtigt at være opmærksom på hvor meget du tager.

Grundlæggende

Heparin er et receptpligtigt lægemiddel, der oftest er givet på hospitalet indstillinger. Det er en antikoagulans, hvilket betyder, at det hjælper med at forhindre blodet i at størkne. Nogle mennesker henvise til heparin som en blod tyndere, men det er misvisende; heparin bliver ikke tynd blodpropper, der har allerede dannet. Heparin kan sprøjtes ind i blodbanen eller i fedtvæv. Det bør ikke sprøjtes ind i musklen på grund af risikoen for hæmatom. Ofte, er heparin ordineret til at mindske risikoen for lungeemboli eller dyb-venøs trombose. Det er også undertiden bruges i blodtransfusioner og dialyse behandlinger.

Korrekt dosering

Det er yderst vigtigt, at patienter får den korrekte dosis af heparin. Overdosis kan forårsage ustoppelig blødning, som kan være dødelig i visse situationer. En læge eller anden sundhedsperson vil afgøre, hvor meget heparin er påkrævet ifølge patientens tilstand og koagulation testresultater.

Korrekt dosering varierer afhængig af hver patients fysiske opbygning og behov. Som en retningslinje bør et 150-pund voksen modtager mere end 40.000 enheder dagligt i de fleste situationer. Den samme voksne bør modtage omkring 5.000 til 10.000 enheder i en indledende dosis, med op til 20.000 enheder i vedligeholdelse doser derefter. Børn kræver meget mindre heparin; for dem, 50 enheder er en passende indledende dosis, med en ekstra 100 enheder givet hver fire timer at opretholde effektiviteten.

Bevidsthed

Langt størstedelen af tiden heparin gives til patienter uden fejl i doser. Men lejlighedsvis fejltagelser, og de kan være dødelig. Problemer med heparin doser blev bragt til offentlighedens søgelys efter skuespiller Dennis Quaid spædbarn tvillinger fik tilfældigvis en voksen dosis af lægemidlet i 2007. Quaid tvillinger overlevede, men flere andre babyer er blevet dræbt af sådanne fejl. I tilfælde af tvillinger Quaid blev fejl i dosering gjort på grund af lignende emballage på heparin hætteglas med forskellige koncentrationer. I andre situationer skyldes fejl forkert udlevering på sygehusapoteker.

Heparin emballage har ændret sig, og mange hospitaler arbejder på at skærpe farmaceutiske udlevering teknikker. Men der er altid chancen for menneskelige fejl. Derfor, hvis du eller et familiemedlem er ordineret heparin, skal du være proaktiv og dobbelt check at du får den rigtige dosis. Spørg din læge hvor meget heparin, hun har ordineret. Derefter bede personen, der giver dig stof til at kontrollere doseringen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com