Hvor ofte kan en forstøver bruges?

12/03/2010 by admin

Forstøver er medicinsk udstyr der hjælper med at behandle symptomer i luftveje sygdom. Nogle gange, patienter er i stand til at bruge en afmålte doser inhalator eller deres sygdom er alvorlig nok, at nebulizer er en mere effektiv behandling når det bruges flere gange om dagen.

Hvad forstøver behandler

Patienter, der bruger en forstøver som regel har en kronisk lunge tilstand, såsom kronisk obstruktiv lungesygdom, astma eller emfysem. Disse sygdomme i lunger og lungesystemet forårsage problemer med vejrtrækning.

Lægen kan ordinere en forstøver for et barn, der ikke har udviklet samordning for at time et pust af medicin fra en afmålte doser inhalator med en indånding af ånde eller for en ældre person, der ikke er i stand til at gøre det samme. Patienter nødt til at være i stand til at koordinere administrationen af medicin med en indånding for at få mest udbytte af en inhalator, kan en forstøver tjene samme formål og give mere medicin og gavn for patienten.

Forstøver medicin

De medicin oftest anvendes i nebulizers er Bronkodilatatorer ligesom albuterol og inhalerede kortikosteroider. Albuterol hjælper til at åbne luftvejene under et astmaanfald og kortikosteroider bidrage til at kontrollere betændelse i luftvejene, så patienten kan trække vejret lettere.Læger ordinere undertiden ipratroprium, atropin eller en kombination af astmamedicin, afhængigt af patientens individuelle tilstand og behov.

Hvor ofte skal bruge forstøver

Læger ordinere behandlinger flere gange om dagen for astma eller andre lunge tilstande. Disse behandlinger kan så få som to gange om dagen eller så ofte som fire gange dagligt, afhængig af sværhedsgraden af patientens tilstand.Hvis en patient har haft en svær astma angreb, hendes lægen kan bestille hende til at bruge sin nebulizer fire gange om dagen, hver seks timer for fem eller ti dage, for at bringe en astma angreb under kontrol og holde det under kontrol. Lægens mål er at stoppe hvæsen og holde det standset; Det er derfor han ordinerer flere nebulizer behandlinger for et udvidet antal dage. At reagere på symptomer på hvæsen og giver en behandling kun når dette symptom er til stede er ikke styring af astma. Dette reagerer på en betingelse, som ikke er under god kontrol.For at en patient til at holde hans airways i en åben, ikke-betændt tilstand, skal han bruge sin nebulizer for behandlinger mindst to gange om dagen, når han ikke har oplevet et astmaanfald. Den endelige bestemmelse af hvor ofte han bør tage nebulizer behandlinger i løbet af dagen vil være op til sin læge.

Hvornår skal man bruge en forstøver

For at forhindre kronisk astma fra at blive forværret i en udvidet angreb i perioder med det år, når pollen niveauer højt---efteråret og foråret---en læge kan fortælle hendes patient at øge nebulizer behandlinger fra det sædvanlige antal i en dag til så mange som fire om dagen. Da patienten bliver ældre og bliver mere fortrolig med hans udløsere og symptomer, kan han tage en mere proaktiv rolle i sin daglige behandlinger. Men hans lægen kan bestille denne stigning i behandlinger så patienten kan holde sig væk fra skadestuen.Det er vigtigt at tage yderligere nebulizer behandlinger, når allergen niveauer er høje for at holde lungerne fra at gå i krampe. Dette er grunden til, at lægen ordinerer en forøgelse af behandlinger.

Betydningen af at bruge forstøver som foreskrevet

For at holde symptomerne under kontrol, så patienten kan forblive sund, bør hun komme ind i vane med at bruge sin nebulizer medicin præcis som bestilt af sin læge. Hun eller hendes forældre skal tage ansvar for at holde hendes astma under kontrol. Dette betyder, at selv når hun er veltilpas og oplever ingen symptomer, hun skal praksis symptomkontrol så hun kan forhindre fremtidige angreb.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com