Hvordan til at identificere forskellige typer af hudkræft

08/17/2012 by admin

Hvordan til at identificere forskellige typer af hudkræft

Hudkræft kommer i tre former: basalcellekarcinom, planocellulært karcinom og melanom. Basalcellekarcinom er den mest almindelige form for hudkræft, er melanom den alvorligste form for hudkræft, fordi det er den mest sandsynlige til at sprede sig til lymfeknuder og andre organer. Kun en læge kan fortælle dig for sikker på hvilken type kræft du har måske, men der er nogle forskelle mellem typer af hudkræft, som du kan observere på din egen krop. Læs videre for at finde ud af, hvad forskellene er.

Instruktioner

• Lære tegn på alle typer af hudkræft. Du kan huske dem ved at huske bogstaver, ABCDE. Bogstavet "A" står for en muldvarp der har asymmetriske form. De fleste modermærker er symmetrisk, men de fleste hudkræft er ikke. Bogstavet "B" står for grænser. Hvis grænserne af mol eller plet er rejst, uregelmæssig eller ujævn, dette er endnu et tegn på at det kunne være hudkræft.

• Kig til farvevariationer på muldvarpen. Dette er hvad bogstavet "C" står for. Hudkræft er normalt marmoreret, eller mere end én farve. De kan vises som en mørk blå farve, rød, sort, brun eller selv hvid. Derudover skal du kontrollere, hvis diameter eller "D", af mol eller varemærke er større end en standard blyant viskelæder. Dette er endnu et tegn på at området kunne være kræft. Endelig, se hvis det er under udvikling. Dette er hvad bogstavet "E" står for. Udvikling betyder at muldvarpen forandrer eller viser symptomer som kløe, blødning, vækst eller smerte.

• Fastlægge typen af hudkræft. Hvis du har mistanke om et mærke på din hud kan være kræft, er din næste skridt at se en læge for en diagnoser. Den eneste måde at være sikker på hvilken type af hudkræft, det er at gøre en biopsi. En biopsi er når en lille del af de berørte væv fjernes og undersøges under et mikroskop. Før denne procedure, men kan du gøre et gæt om, hvad type kræft du muligvis ved at kigge på nogle variabler.

• Kig på farven og placeringen af kræft. Er stedet på et område af huden, der udsættes for solen, som næsen? Basalcelle kræft er mest almindelige på næsen, ansigt eller andre udsatte hudområder. Den sædvanlige udseende er der en hævet bump, bleg lyserød og glat. Nogle gange ligner det også en flad hvid ar.

• Tjekke bagsiden af dine hænder, ører og underlæben. Planocellulært karcinom vises hyppigt i disse områder. Det er også almindeligt på huden, der har haft en svær brænde. Denne type kræft vises ofte som et svært rødt bump. Det kan også være skællede eller bløder.

• Tjek dine modermærker. Har nogen af dem ændres i størrelse, farve, eller ellers? Modermærkekræft, den mest alvorlige form for hudkræft, begynder normalt i en eksisterende mole. Det kan derefter sprede sig hurtigt til andre dele af kroppen. Modermærker, der kan blive kræft vil vises hævet fra huden, har variationer i farve, uregelmæssig grænser, og kan være kløende eller smertefuld. Sådanne modermærker bør kontrolleres af en læge så hurtigt som muligt. Bruge et kamera til at registrere ændringer i dine modermærker, hvis du er usikker.

Tips & advarsler

  • Solforbrændinger og eksponering solen kan i høj grad øge din chance for at få hudkræft, så sørg for at beskytte din hud med tøj og solcreme.
  • Se en læge så hurtigt som muligt, hvis du har mistanke om kan du have hudkræft. Melanom er behandlelige hvis fanget tidligt, men kan være dødbringende, hvis de får lov til at sprede.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com