Tegn & symptomer på en hyperaktiv skjoldbruskkirtel

05/08/2013 by admin

Tegn & symptomer på en hyperaktiv skjoldbruskkirtel

Når du har en hyperaktiv skjoldbruskkirtel, din krop producerer for meget af hormonet thyroxin. Denne tilstand kaldes hyperthyreoidisme og det kan få dig til at opleve mange ubehagelige symptomer. Nogle af disse symptomer kan blive ganske alvorlig hvis din overaktive skjoldbruskkirtel er venstre ubehandlet. Med præcis diagnose efterfulgt af korrekt behandling, kan hyperthyreoidisme styres med succes.

Symptomer

Symptomerne på en hyperaktiv skjoldbruskkirtel er vidtrækkende fordi thyroxin påvirker mange kropslige systemer. Du kan have problemer med at koncentrere sig og blive irritabel, nervøs eller urolig. Du kan have en øget appetit, endnu har uforklarlige vægttab. Andre hyperthyroidisme symptomer omfatter øget svedtendens, intolerance over for varme, rysten, træthed, søvnløshed, diarré, kvalme, hud, rødmen og generaliseret kløe.

Kardiale symptomer er fælles med en hyperaktiv skjoldbruskkirtel, og disse kunne blive alvorlig. Du kan udvikle en hurtig hjerterytme og uregelmæssig hjerterytme. Dit hjerte kan føle som om det dunkende i brystet.

Tegn

Fysiske tegn på hyperthyreoidisme omfatter udvikling af en struma, eller forstørret skjoldbruskkirtel, og Gravs opthalmopathy, som er udseendet af udstående øjne. Begge disse tegn kan blive opdaget af lægen på en fysisk undersøgelse. Gravs opthalmopathy udvikler sig i mennesker med hyperaktiv skjoldbruskkirtel fordi hævelse opstår bag øjnene, der forårsager øjne til at skubbe fremad. Dette kan også forårsage øjne har sløret syn og bliver mere følsomme over for lys. Det kunne selv begrænse normale øjenbevægelser.

De medicinske tegn på en hyperaktiv skjoldbruskkirtel omfatter blodprøver, der er positive for øget niveauer af thyroxin og faldt niveauet af thyreoidea stimulerende hormon eller TSH. Niveau af TSH er vigtige i at diagnosticere hyperthyreoidisme, fordi det er det hormon, der er ansvarlig for at stimulere skjoldbruskkirtlen til at producere thyroxin. Når TSH niveauet er lavt angiver det mængden af cirkulerende thyroxin er højere end den burde være. Opfølgning skjoldbruskkirtlen test kunne omfatte en thyreoidea scanning og et radioaktivt jod optagelse test. Radioaktivt jod optagelse test måler, hvor hurtigt din skjoldbruskkirtel indsamler jod. Den mere thyroxin din skjoldbruskkirtlen producerer, jo hurtigere jod er indsamlet.

Forholdsregler

Det er vigtigt ikke at ignorere de tegn og symptomer på en hyperaktiv skjoldbruskkirtel. Ifølge Mayo Clinic, du kunne udvikle alvorlige komplikationer, som Kongestiv hjertesygdom, atrieflimren og knogleskørhed hvis din hyperthyroidisme er venstre ubehandlet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com