Hvordan til at opdage et hulrum

06/06/2013 by admin

Hvordan til at opdage et hulrum

Et hulrum, ellers kendt som huller i tænderne, opstår, når strukturen af emalje (ydre dække af tanden) er beskadiget. Når bakterier i munden reagerer med sukker og stivelse fra den mad, vi spiser, tynd hvid hinde kendt som plak på tænderne. Med dårlig mundhygiejne, vil plaque derefter blive næret af bakterier, der danner syrer. Da pladen fortsætter med at holde, forbruge sin syre emaljen af tænderne, indtil det kan danne et hulrum eller et hul i nærheden af dens overflade. Huller i tænderne er betragtes som en af de hyppigste tandproblemer, der kan lige så indflydelse på børn og voksne. Tidlig påvisning af hulrum kan hjælpe med at redde dine tænder.

Instruktioner

• Åbne munden foran spejlet og kontrollere dine tænder. Et af de mærkbare tegn på hulrum er en synlig hul på overfladen af tanden. Det kan nemt blive opdaget på center din molarer og præmolarer (tænder fra side til bageste række) eller på siderne af dine fortænder.

• Observere for enhver eksisterende misfarvninger. Hvis du nogensinde bemærker en filmy hvid plet, der er meget hvidere end din tand, det er et tegn på en eksisterende plak, der er begyndt at forbruge emalje. Hvis du ser mørkere farver af gul eller brun, det er en indikation af, at den ydre dækker for din tand er begyndt at bryde. Og hvis du ser grå eller sorte pletter på din tand, der er en klar underskrive, emaljen beskadiges allerede, og vil fortsætte indtil du besøge din tandlæge behandling.

• Mærke, hvor ofte du opleve tandpine. Dette betragtes som den mest almindelige symptom på hulrum eller tand henfald. Hvis skader forårsaget af bakterielle syrer når den inderste del af tanden, vil det påvirke dets rod og nerve endelser, som følge at en dårlig tand smerter, som kan være meget ubehageligt.

• Tjek din ånde. Dårlig ånde eller dårlig ånde, vil udvikle en rådnende tand eller tænder i munden. Selv om du børster du tænder, vil lugt stadig være der flere minutter senere. Dårlig ånde kan også ledsages med en dårlig smag i munden.

• Vær opmærksom på følsomheden af dine tænder. Med hulrum er dine tænder mere følsomme end normale. Du vil føle smerte, når du sip varm kaffe eller drikke koldt vand. Smerter kan også være til stede, når du spiser fødevarer, der er sød. Kan en ubehageligt børste dine tænder, som rådnende tænder bliver meget følsomme over for pres. Du vil endda finde det ubehageligt når du bide og tygge fødevarer.

• Se, hvis der er nogen løs fyldninger. Sunde tænder er stærke og ikke let vil bryde ned. Så hvis du observere, at overfladen af din tand begynder at smuldre, er et tydeligt tegn på et eksisterende hulrum.

• Se din tandlæge omgående, hvis der er et pus omkring din tand. Hvis et pus er observeret på det nederste lag af din tand, er det en indlysende indikation af infektion. Må ikke nogensinde forsøge at røre eller punktere pus. Lad en professionel klare det for dig at undgå yderligere komplikationer.

Tips & advarsler

  • Børste dine tænder med fluortandpasta to til tre gange om dagen for at undgå plaque dannelse. Tandtråd er også gavnligt at fjerne plak mellem tænderne, at tandbørsten børster ikke kan nå.
  • Hvis du ikke har tid til at børste efter spise mindst skylle munden med varmt vand.
  • Besøg din tandlæge oftere for regelmæssig dental checkups og rengøring.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com