Hvad er bivirkninger af medicin Zetia?

06/26/2013 by admin

Zetia er varemærket for ezetimibe, en recept medicin bruges til at reducere mængden af triglycerider og kolesterol i blodet. Det er en antihyperlipidemic, der forhindrer kroppen i at absorbere alle af kolesterol i fødevarer. Zetia er sikkert ordineret til nogen over en alder af 10; patienter typisk tager 10mg en gang om dagen. Zetia er mest effektiv, når det tages i samklang med et lavt fedtindhold, hjerte-sund kost.

Koldt-lignende symptomer

Patienter, der tager Zetia kan have symptomer normalt forbundet med almindelig forkølelse, ondt i halsen, løbende næse, overbelastning, sinus smerter og feber.

Hovedpine

Hyppig hovedpine og svimmelhed er opleves af nogle mennesker, mens de tager Zetia.

Smerter

Ømhed og smerter, herunder generelle muskel eller ledsmerter, rygsmerter og ansigtssmerter, der opleves af nogle patienter.

Maveproblemer

Kvalme og diarré er almindelige bivirkninger.

Andre bivirkninger

Zetia kan forårsage træthed, følelsesløse eller tingly fornemmelser og depression.

Alvorlige bivirkninger

Hurtig lægehjælp er berettiget til alle de følgende bivirkninger: problemer med vejrtrækning, brystsmerter, blødende tandkød, blod i afføring eller urin, sort afføring, mørk-farvet urin, svære mavesmerter, facial hævelse, genital hævelse eller gulfarvning af hud eller øjne.

Drug interaktion bivirkninger

Tag ikke Zetia med fenofibrate eller gemfibrozil, fordi kombinationen kan øge risikoen for at udvikle galdesten. At tage colestyramin samt Zetia kan forstyrre Zetias tilsigtede virkninger. Derudover Zetia kombineret med warfarin eller cyclosprine udgør en alvorlig risiko, der kan ændre metaboliske af narkotika og udløser udviklingen af myopathy, en akut muskellidelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com