Instrumenter, der anvendes i knæalloplastik

08/29/2010 by admin

Instrumenter, der anvendes i knæalloplastik

Knæalloplastik er en af de største og mest komplekse operationer, der kan udføres af en ortopædkirurg. Selvom det er blevet næsten banalt, er det stadig en alvorlig og større kirurgi, der involverer opskæring og fjernelse af store dele af knoglen, implantation af en protese og lange og smertelige rehabilitering. På trods af ulemperne ved operationen, er det rapporteret, at over 95 procent af dem, der undergår handlingen opleve betydelig smertereduktion og en øget livskvalitet.

Kirurgi: Fase 1

I den første fase af driften, kirurgen vil bruge narkose for at sætte patienten til at sove, og skærme vil blive brugt under hele operationen for at sikre alle vitals af patienten er stabil. Når patienten er korrekt draperet og forberedt, vil kirurgen bruger en skalpel til at åbne et snit hvor som helst fra 4 til 8 inches lang, afhængigt af typen af knæalloplastik gøres og behovene hos kirurgen. Når indsnittet er foretaget, bruges værktøjer kaldet retraktorer til at holde åbne snittet og holde hud og bløddele fra operationsstedet. I denne fase bruges en Bovi blyant til at ætse blod fartøjer, som bløder. Når knæleddet er udsat og retraktorer sat, begynder den næste fase.

Fase 2

På dette tidspunkt kirurgen undersøger fælles og vil bruge en rongeur til rasp væk ben sporer, der ikke vil blive fjernet under operationen selv. Næste, kirurgen anvender et sæt af "Pus" eller knogle skære instrumenter, som vil blive brugt til at skære de patellar knogler, skinneben og femoral leddene i knæet og fjerne dem fra kroppen af patienten. Bovi blyant bruges til at holde blødning til et minimum. De proteser er placeret i den hule knæleddet og mærker er lavet, hvor huller der skal bores.

Fase 3

En knogle så er ansat til at forme enderne af de udsatte knogler til bedre pasform af proteser. Når en ordentlig pasform er foretaget, bruges en boremaskine til at bore i de resterende knogler, hvor skruer vil derefter blive anvendt til at sikre de proteser til levende knogle. Et tykt lag af cement anvendes til udsatte knoglen, og de proteser er passer ind i leddet. En kølle og metal ben er derefter hamrede gennem de proteser og i øvre og nedre ben knogler af patienten, sikre det med både ben og cement.

Etape 4

Kirurgen så begynder den kedelige processen med genmonteres sener og ledbånd, og lukke lag af muskler og væv, der er blevet reguleret til den nye knæ. Forskellige typer af suturer bruges til denne proces. De fleste af dem vil forblive i patienten, indtil de er enten optaget eller permanent suturer. Den endelige ydre lag af huden og væv er normalt lukket med hæfteklammer. Disse fjernes omkring 12 til 14 dage efter operationen.

Misforståelser

En misforståelse om knæalloplastik er, fordi det er blevet mere almindeligt, og normalt tager ikke mere end et par timer på de fleste, det er en simpel procedure og ikke farligt. Dette kunne ikke være længere fra sandheden. Stød til kroppen er betydelige, som store dele af knoglen bliver skåret og fjernet, og hårdhændet behandling er en nødvendighed, når der beskæftiger sig med fælles udskiftning forårsager skader på det omgivende væv. Blødning kan blive voldsom, og blodtransfusioner under denne operation er fælles. Infektion er en reel mulighed, og der er altid en lille chance for, at resultaterne af operationen vil være mindre end ideelt. I langt de fleste tilfælde, men knæalloplastik er sikker og betydeligt forbedrer patienterne livskvalitet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com