CBC blodprøve resultat forklaring

08/25/2012 by admin

En komplet blodtælling (CBC) er en lab test bruges til at analysere antallet, størrelsen og formen af blodlegemer. Værdier, der måles af CBC omfatter røde og hvide blodlegemer, hæmoglobin koncentration og trombocyttal tæller. Erfarne Hematologer bekræfte hvad automatiseret analysatorer betænkning og opdager blodsygdomme og abnormiteter.

Hæmatologi

Hæmatologi er studiet af blodet. Det plejede at være, at en hematologist havde kun et mikroskop og erfaring til at stole på, når det kom til at analysere blod. Moderne hæmatologi bygger så meget på automatiseret udstyr kaldes celle tællere, som det gør på mennesker til at opdage blodsygdomme. Celle tællere bruger radiofrekvens og elektrisk impedans tælle celler og måle deres størrelse. Forskellige kemikalier bruges også til at analysere de kemiske egenskaber af blod.

Komplet blodtælling

CBC giver sundhedspleje udbyder et billede af hvor mange røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader er i omløb i patienten. CBC hjælper også til at opdage abnormiteter. Når blodprøven er leveret til laboratoriet, gør hematologist først en blod, smøre på et glas dias til at blive set på under mikroskop senere. Prøven er derefter indsættes i analysatoren. Ved hjælp af edb algoritmer, kan analysatoren flag prøve for yderligere analyse når det registrerer abnormiteter i cellerne. En hematologist kan gennemgå blod dias for at bekræfte resultaterne af analyzer. Normal CBC værdier varierer fra laboratorium til laboratorium.

RBC tælle

Antal røde blodlegemer (RBC) bestemmer, hvor mange røde blodlegemer cirkulerende i kroppen. Normal RBC tæller varierer mellem 4,5 og 6.1 millioner celler pr. microliter (en milliontedel af en liter). Størrelse og form af de røde blodlegemer er målt som betyder corpuscular volumen (MCV) og morfologi. Den gennemsnitlige hæmoglobin koncentration (MCH) måler det gennemsnitlige beløb for hæmoglobin inden for hver rød blod celle.

Hæmoglobin og hæmatokrit

Hæmoglobin er ansvarlig for transporterer ilt i røde blodlegemer. Hæmatokrit refererer til andelen af røde blodlegemer til plasma (den flydende del af blodet). Mænd har normalt en hæmoglobin koncentration af mellem 14 og 18 gram pr. deciliter (tiende af en liter). Kvinder har værdier for 12 til 16 gram pr. deciliter. Hæmatokrit værdier varierer også mellem mænd og kvinder, med mænds hæmatokrit værdier mellem 42% og 52%; women's værdier er mellem 37 procent og 47 procent.

Leukocyttal

Hvide blodlegemer (WBC) er de celler der er ansvarlig for at forsvare kroppen mod sygdom. Antallet af disse i omsætning afhænger sygdomstilstande, med højere tal set i sygdom end i sundhed. En normal leukocyttal spænder fra omkring 4.500 til 11.500 celler pr. microliter.

Trombocyttallet

Blodplader er celle fragmenter ansvarlig for koagulation. Antallet af blodplader er vejledende af kroppens evne til at form blodpropper. En normal række blodplader er overalt mellem 150.000 og 450,000 pr. milliliter (tusindedel af en liter).

Skub anmeldelser

Når analyseenheden er i stand til at identificere en abnormitet i blod celler, bruge en hematologist blod smøre dias til visuelt identificere celler. Dette er, hvor erfaring er nøglen siden abnormiteter i cellerne ikke kan være indlysende for den uerfarne øje. En veluddannet hematologist kan identificere noget fra genetisk forårsaget celle abnormiteter parasitter i blodet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com