Statiner effekt på leveren

08/17/2012 by admin

Statiner er en klasse af medicin ofte ordineret til lavere kolesterol samt at modvirke forskellige kardiovaskulære symptomer og risikofaktorer, såsom hjerteanfald og slagtilfælde. Statiner arbejde primært i leveren, og har flere virkninger på leveren som følge.

Funktion

Statiner lavere samlede kolesteroltal ved at blokere aktiviteten af visse enzymer i leveren, der er nødvendige i produktionen af kolesterol.

Hvordan statiner påvirke leveren

Når statiner hæmme handlinger af HMG-CoA reduktase (de enzymer, der opretter kolesterol i leveren) forårsage de perifere celleskader, hvilket kan føre til intermitterende celledød, afhængig af dosering af den statin.

Høje doser af statiner

Når leveren celler dør, frigive de enzymer, der kan måles ved blodprøver. Høje doser af statin medicin (såsom Lipitor eller Crestor) har været forbundet med en forhøjelse af leverenzymer i blodet--dvs, leverskader.

Statiner i mennesker med leversygdom

Mens statiner kan skade leveren i store doser, er mindre doser af statiner blevet fundet for at være effektiv medicin for at reducere kolesterol uden skærpende leversygdom, hvis sygdommen ikke er langt fremme.

Kliniske undersøgelser

Kliniske undersøgelser har vist, at mellem.5% og 3% af patienter, der tager statiner udvikle forhøjede levertal, men hos de fleste patienter at reducere dosis eller ophøre med administrationen af statin medicin helt vendt og løst de lever effekter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com