Diabetes & graviditet

08/11/2010 by admin

Diabetes & graviditet

Hvis du er en kvinde, der har diabetes, og du ønsker at have en baby, kan du. Din tilstand ikke forhindre dig i at blive gravid og levere en sund baby. Dog skal du tage nogle forholdsregler, før du bliver gravid, fordi din diabetes udgør nogle risici til din baby.

Funktion

Diabetes er en sygdom, der opstår, når en persons legeme ikke behandler sukker korrekt. Dette er forårsaget af manglende evne til at producere nok af et hormon kaldet insulin, eller manglende evne til kroppens celler til at reagere på det. Diabetes udgør en risiko for babyer, der er stadig i livmoderen, som kvinder, der har diabetes og blive gravid har en øget chance for spontan abort, medfødte misdannelser og dødfødsler. Kvinder, der har diabetes bør kontakte en læge før du bliver gravid at medvirke til at sænke denne risiko.

Typer

Der er tre hovedtyper af diabetes, der kan påvirke gravide kvinder. Type 1 diabetes er den type, der opstår, når kroppen ikke producerer nok insulin. Dette er normalt behandles med insulininjektioner, som kan videreføres gennem graviditet. Type 2 diabetes er den type, der opstår, når kroppen ikke reagerer korrekt på insulin. Denne type opstår typisk på grund af vægt, stillesiddende livsstil eller dårlig kost. Det kan behandles gennem kost og livsstilsændringer samt insulin behandlinger. Svangerskabsdiabetes er typen af diabetes, der opstår kun under graviditet. Det normalt vises i løbet af andet trimester og skal overvåges nøje for at beskytte barnet. Det behandles gennem kosten eller insulin injektioner.

Overvejelser

I fortiden blev kvinder, der havde diabetes opfordret til at undgå graviditet for at undgå komplikationer forbundet med betingelsen. Fremskridt i medicin har dog gjort det lettere for gravide kvinder til at styre deres diabetes og levere sunde babyer. Diabetiske kvinder skal have deres insulin under kontrol forud for at blive gravid, så god familieplanlægning er afgørende, da de fleste kvinder ikke ved de er gravide, indtil de er 4-6 uger i deres graviditet. En kvinde, der har diabetes skal have ordentlig insulin kontrol, før hun begynder selv forsøger at blive gravid, som venter på en positiv graviditetstest kunne være for sent at ordentligt beskytte den voksende baby.

Advarsel

Børn født af kvinder med diabetes har en højere risiko for fosterskader end børn født til sund moms. Dette sker på grund af de høje niveauer af ketonstoffer, der passerer til baby i livmoderen. Når disse ketoner, kombineret med for meget sukker, der leveres til en baby i de første uger af graviditeten, kan der opstå problemer med de indre organer. Børn født til diabetisk mødre kan også være for stor på grund af den ekstra sukker, de modtager. Dette kan komplicere leveringen. Babyer også kamp med at opretholde ordentlig insulin niveauer efter fødsel da født diabetisk mødre.

Forebyggelse/løsning

Gode prænatal pleje med en læge, der har specialiseret sig i høj-risiko graviditeter, især graviditet og diabetes, er afgørende for at beskytte en diabetisk mor ufødte barn. Under graviditet, skal blodsukkerniveauet overvåges nøje. De fleste diabetisk gravide mødre nødt til at øge mængden af insulin, de tager, som de har brug for mere på grund af de hormoner, kroppen producerer. Efter en omhyggelig diabetisk-venlige kost er også væsentlige under graviditeten, som dette kan hjælpe med at holde blodsukkeret under kontrol. Motion, er selv mens du er gravid, afgørende for diabetisk kvinder. Skånsomme øvelse er bedst.

Ekspert indsigt

Perioden efter levering kan være en vanskelig opgave for diabetisk mødre. Da hormonniveauer svinger i den postnatale periode, finder mange mødre det vanskeligt at forudsige, hvad deres blodsukker vil gøre. Hyppige blodsukker kontrol er afgørende i denne periode. Blodsukker dråber kan opstå under amning. Have en snack, mens sygepleje eller lige før fodring baby vil hjælpe. Diabetisk mødre bør også holde noget nær dem, når de sygeplejerske til at behandle et lavt blodsukker angreb, hvis det skulle opstå.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com