Frugt & vegetabilsk allergi

05/02/2012 by admin

Frugt & vegetabilsk allergi

Allergi er en følsomhed over for stoffer, der er almindeligvis ufarlige for fleste mennesker, forårsager immunsystem til at overreagere. De kaldes allergener. Allergener omfatter støv for at mug sporer, men den mest almindelige er pollen og mad. Udvikle en allergi kan være forårsaget af at blive udsat for allergener, når din krop har en lav eller svage immunforsvar. Det er vigtigt at kende din allergi og få dem behandlet; nogle kan blokere din vejrtrækning kanaler og være farligt for dit helbred.

Almindelige symptomer

De generelle symptomer fælles for de fleste allergiske reaktioner er tilstoppet næse, kløende og rindende øjne (især fra pollenallergi), hoste, træthed, nysen, irritabilitet og mavepine. Symptomer, der er bestemt til frugt og vegetabilsk allergi omfatter nældefeber og udslæt. Appelsiner og æbler er kendt for at udløse astma allergisymptomer.

Allergiske reaktioner

Allergiske reaktioner udløses når du indånder, røre eller indtage et allergen, som du reagerer på. Den mest almindelige allergiske reaktion fra frugt allergi er oral allergi syndrom, der medfører en hævelse og kløe i tungen, læber, ganen og halsen. Reaktioner på vegetabilsk allergi omfatter astma, høfeber, nældefeber og hyperkeratose.

Frugt allergi

De fleste frugt allergi opstår, når frugten er rå. Hvis frugten er microwaved eller bagt, er det mindre tilbøjelige til at forårsage en allergisk reaktion. Hvis du er allergisk over for nogen frugt, kan du være i stand til at spise det råt, hvis det er skrællet, da de fleste frugt allergener er indeholdt i huden. En anden faktor er modne. Den riper frugt, jo mere sandsynligt er det at forårsage en allergisk reaktion.

Vegetabilsk allergi

Som med frugt, opstår vegetabilsk allergi for det meste når vegetabilske er rå. Forarbejdede grøntsager såsom pureer og dåse suppe kan indeholde konserveringsmidler med sulfitter, der er ved for at forårsage nældefeber og kan udløse astmatiske reaktioner. Reaktioner på vegetabilsk allergi forekommer hovedsagelig i fordøjelsessystemet og huden.

Diagnose

Allergi over for frugt er normalt diagnosticeres via blodprøver, hvor læger kan opdage niveauer af antistoffer reagerer på en bestemt allergen. For vegetabilske allergi er der det allergen-specifikke lymfocytter spredning test, der kan diagnosticere umiddelbar og forsinket-type allergi. Der er også pik og intradermal test specielt til øjeblikkelig allergier og patch test for forsinket-type allergi.

Behandling

Den mest effektive måde at håndtere allergi er at undgå frugt, grøntsager eller konserveringsmidler, der giver dig en allergisk reaktion. Antihistamin medicin er også et godt alternativ, når allergisymptomer mærkes. Cromolyn natrium og kortikosteroider er alternativ medicin, der bruges også til at lindre symptomer på allergi.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com