Hvordan virker kræft fremskridt?

05/03/2012 by admin

Kræft spreder sig gennem Lymphangiogenesis og angiogenese

Når kræftceller pause membran hindringer af organer, giver det dem mulighed for at sprede sig i hele kroppen. Én metode kræft celler bruger til at gøre dette er lymphangiogenesis. Der opstår når lymfekar, som er ansvarlig for at dræne væske fra celler, danne i en kræftsvulst og oprette forbindelse til andre lymfekar i kroppen, giver en transport rute for kræftceller til at nå lymfeknuderne.Angiogenese opstår, når kræftceller danner deres egne blodkar og forbinde med andre blodkar. Dette giver også en vej til kræft til at sprede sig i hele kroppen. Kræft tumorer skal være mindst 2 millimeter i diameter til dette sted, men de kan begynde at udvikle deres egne blodkar, selv før membranen bryder ned.

Tumorvækst

Uanset om det er lymphangiogenesis eller angiogenese, kan en tumorvækst ekspandere hurtigt når det har nye ressourcer til næringsstoffer. Kræft tumorer begynde at vokse febrilsk rundt om deres nye fartøjer og kan begynde at sprede nye tumorceller rundt i kroppen. Dette kan ske til en værdi af 2 millioner celler pr. dag.

Ekspansion til organer

Undertiden kræft celler rod i et område og vokse ind i en tumor men aldrig filial ud til andre organer. Men hvis nogen celler flygte ind i blodårerne, de kan begynde at etablere kolonier andre steder i kroppen, nemlig organerne. Når de forlader deres primære tumor site og starte i andre organ væv, kaldes det metastic kræft.Kræft vil begynde at spise løs på indersiden væv i et organ, til sidst arbejder sig vej til ydersiden af orglet og danner en anden tumor. Selvom at tumor er opdaget og fjernet, kan enhver kræftceller efterladt danne mere tumorer senere.Kræft kan også sprede sig til lymfeknuderne, hvilket gør det vanskeligt for raske celler til at dræne deres overskydende væske. Selvom kræft stopper ved lymfeknuder, er det typisk et tegn på, at kræft er i andre dele af kroppen.

Kræftceller venter

De fleste cancerceller bor ikke selv ud over et par timer når de bryde væk ind i blodstrømmen. Men nogle kræftceller faktisk bryde gennem blodkarrene og forblive i væv i nærheden af andre organer. Når de gør dette, kan de forblive inaktive og ikke skade. Selv om de vokser inde i et organ, kan orglet stadig fungere forudsat kræftcellerne er små nok.Men kræft tumorer, der kommer til at være på størrelse med druer kan hurtigt tage over et organ ved at etablere deres egen blodkar og hæmme blodkar af orglet. Dette fører til organsvigt, hvis cellerne spredes dybt nok ind i orglet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com