Neurologiske komplikationer i Preemies

04/30/2012 by admin

Neurologiske komplikationer i Preemies

En preemie, også kaldet præmature baby, er en baby, der er født før 37 uger drægtighed. Babyer kan være født tidligt for en række forskellige årsager, herunder maternel infektion, eklampsi, narkotika og alkohol brug og strukturelle problemer med livmoderhalsen og livmoderen. Fordi han ikke er fuldt udviklet, kan at preemie have alvorlige kort- og langsigtede sundhedsmæssige problemer. Blandt disse er en række neurologiske komplikationer.

Intraventrikulært blødning

Intraventrikulært blødning eller IVH, er en tilstand, hvor preemie oplever blødning i ventriklerne i hjernen. IVH opstår i preemies, fordi deres blodkar er stadig under udvikling og endnu ikke er stærk nok. Det er mest almindeligt hos præmature spædbørn under 30 uger drægtighed. Blødning er gradueret på en skala fra en gennem fire, med en repræsenterende meget mindre blødning og fire repræsenterer blødning, der negativt påvirker hjernen. Symptomer på IVH omfatter apnø, en reduktion i muskeltonus og refleks og generel træthed. Behandling af intraventrikulært blødning er støttende og omfatter blodtransfusioner, spinal taps og lejlighedsvis kirurgi.

Cerebral parese

Cerebral parese er en permanent og uhelbredelig neurologisk lidelse, der forårsager problemer med koordination, refleks og muskel tone. Selvom cerebral parese er set i fuldbårne spædbørn, det er mere almindeligt i preemies, med 10 procent af alvorligt for tidligt fødte børn udvikler det, ifølge Sheena L Carter, PhD. Cerebral parese er normalt en komplikation af hjerneskade på grund af noget andet, som intraventrikulært blødning eller meningitis. Det er mere almindelig hos præmature spædbørn, fordi deres hjerner er mere sårbare over for traumer. Behandling for cerebral parese består hovedsageligt af terapi, herunder fysisk, erhvervsmæssig og tale behandlingsformer. I mere alvorlige tilfælde kan bruges medicin til at kontrollere symptomer som kramper, muskel spasticitet og smerte.

Periventricular Leukomalacia

Periventricular leukomalacia eller PVL, henviser til et lille område af hvid substans hjernen død i områderne omkring hjertekamrene. PVLS vigtigste årsag synes at være ændringer i blodgennemstrømningen, der forårsager skader på området, men infektion og intraventrikulært blødning er undertiden ansvarlig. Det er mest almindelige hos spædbørn under 32 svangerskabsuge, især hvis de har co-morbiditet, såsom respiratorisk distress syndrom eller nekrotiserende enterocolitis. Behandling for periventricular leukomalacia er rent støttende og består af overvågning baby's andre organsystemer og forsøger at holde dem normal. Preemies, der udvikler PVL ofte gå på at udvikle cerebral parese eller andre neurologiske problemer senere i livet.

Autisme spektrum forstyrrelser

Autismespektrumforstyrrelser er en fællesbetegnelse for tre forskellige typer af udviklingsmæssige forstyrrelser, der forårsager problemer med kommunikation og socialisering. De tre specifikke lidelser er autistiske disorder, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse - ikke andetsteds specificeret. Aspergers syndrom er en mildere form for autistiske lidelse, mens gennemgribende udviklingsforstyrrelse er en diagnose for babyer og børn, der ikke opfylder kriterierne for de andre to lidelser. Symptomerne på denne lidelse kan variere fra mild til svær og omfatte unddragelse af øjenkontakt, ekkolali, forsinkelser i tale- og sprogudvikling og svært ved at acceptere mindre ændringer. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i April 2010 spørgsmålet om Journal of Pediatrics, præmature spædbørn under 26 uger drægtighed er otte gange så tilbøjelige til at udvikle en autisme spektrum forstyrrelse end fuldbårne spædbørn.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com