Hvad er de kort - & langsigtede virkninger af stofmisbrug?

08/19/2010 by admin

Stof misbrug effekter i vid udstrækning afhænge af slags stof bliver misbrugt--- og hvad der definerer "narkotika" er subjektive. Graden af effekten kan også variere betydeligt med antal og hyppighed af lægemidlet bliver brugt. Men der er nogle fælles kort - og langsigtede effekter af regelmæssige stofbrug.

Neurochemistry

De fleste stoffer tilbøjelige til misbrug ændre brugerens neurochemistry; Det er pointen i at tage dem. Menneskelige organer er effektiv på kort sigt på rengøring usunde stoffer og vende tilbage til en sund baseline. Der er ofte en kortsigtet bounce eller tømmermænd fra de fleste humør eller mind altering narkotika. Så effekten tendens til at sprede, men det tager ikke lang tid for medicin for at have langsigtede virkninger, hvis du bruger dem jævnligt.

Regelmæssig stofbrug er hovedsagelig at sætte dig selv på et stof regime. Overveje, hvad der sker hvis du går på et regime af anti-depressiva: For bedre eller værre, vil de ændre din neurochemistry og efterfølgende måde du tænker og føler. Mange lægemidler, der anvendes med den hensigt at fritid gør det samme. Med daglig brug har du væsentlige lavet et stof regime, der er tilbøjelige til at ændre hjernens kemi, således at det vil påvirke dig selv når du ikke er høj. Disse effekter er tilbøjelige til at sprede, men ikke i en dag eller to. Efter et regime af daglig brug, kan det tage måneder at vende tilbage til normal hjerne funktion. Og det kan ikke ske på alle, især hvis medicinen forårsaget psykiske skader.

Psykologi

Din psykologi er påvirket af mønstre eller vaner af tænkning. Thats hvorfor sport psykologer findes---for at bidrage til at ændre atleters tankemønstre for at gøre dem mere vellykket. Visualisering, for eksempel, hjælper med at oprette psykologiske vaner. Men hvis en stof forårsager negative psykologiske virkninger på det, eller igen stiger fra det, og det tages regelmæssigt, tankemønstre har samme effekt.

Så, hvis et lægemiddel gør du paranoid, du er i det væsentlige øve at være paranoid. Du er tilbøjelige til at gentage uanset tankemønstre, stoffet påberåber sig når du ikke er på stoffet. Dette fænomen kan begynde at ske hurtigt efter et lægemiddel er vant. Det har tendens til at tage længere tid end ændringer i neurochemistry, som narkotika påvirker hurtigt.

Fysiologi

De fysiologiske virkninger meget bredt fra stof til stof. De fleste stoffer er særlig hårdt på specifikke organer. Leveren, for eksempel, har til at metabolisere de fleste stoffer. Grad kroppen behandler narkotika som uønskede stoffer og forsøger at befri sig for dem. Stammen kan forårsage alt fra træthed til dehydrering til store organsvigt og død.

Sociale

Meget få, om nogen, folk kan misbruge narkotika i længere tid uden stoffer påvirker deres psykologi, humør og helbred. Disse ændringer har tendens til at påvirke deres relationer. Beskadigede relationer kan tendens til at adskille stofbrugere fra den kun positive mennesker i deres liv og bringe dem på linje med andre misbrugere eller personer, der er i høj risiko for at blive stofmisbrugere. Mennesker med sunde grænser for narkotika undgå dem. med god grund.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com