Hvad er behandlingerne af leveren cyster?

03/18/2011 by admin

Cyster kan forekomme mange steder i hele kroppen. Æggestokkene og nyre cyster, for eksempel, er fælles. En anden type af cyste er leveren cyste. De fleste lever cyster er godartede og behøver ikke behandling, men nogle lever cyster er mere alvorlige og kræver opmærksomhed af en sundhedsperson. I sådanne tilfælde har enkelt med en lever cyste flere behandlingsmuligheder til rådighed for dem. Disse omfatter kirurgi, behandling af en underliggende tilstand, antibiotika, dræning og scleroserende infusion.

Kirurgi

Kirurgi er den mest almindelige behandling for leveren cyster som ikke reagerer på andre former for behandling og som er særligt store. Afhængigt af placeringen og størrelsen af cyste, kirurgi kan være åben (en stor indsnit skal gøres hvor lægen kan visuelt se lever cyste), eller laproscopic (et lille snit er lavet og lægen kan fjerne lever cyste med et instrument). Laproscopic kirurgi som regel er mindre smertefulde og anses for at være sikrere på grund af den mindre incision størrelse.

Underliggende tilstand behandling

Nogle lever cyster er forårsaget af andre forhold. Hvis dette er tilfældet, kan så leveren cyste behandles ved at behandle den underliggende årsag til cyste. Nogle underliggende forhold, der kan forårsage lever cyster omfatter Carolis sygdom og medfødte leverfibrose. Dette kan omfatte administration af en bred vifte af narkotika. Det også kan omfatte en ændring i kosten, da leverens funktion er at filtrere affald fra hvad er indtaget og fjerne det fra kroppen.

Antibiotika

I de tilfælde, hvor en lever cyste er relateret til en bakteriel infektion, er cysten behandlet gennem administrationen af antibiotika. Antibiotika, der er specifikke for typen af infektion og normalt skal være taget hvor som helst et par dage til et par uger afhængigt af sværhedsgraden og typen af bakteriel infektion.

Dræning

De fleste lever cyster er simpelthen væskefyldte vækster på orgel. Det betyder, at væsken i dem kan tømmes. Det er ofte nyttigt, fordi det aflaster fra den overskydende væske. Dog behandle dræning ikke nødvendigvis den underliggende årsag til cyste, hvilket betyder, at det ikke garantere, at en cyste ikke kommer tilbage.

Scleroserende Infusion

Hvis ingen af de ovennævnte behandlinger arbejde, er en anden mulighed at tilføre cyste en løsning af sterile alkohol. Opløsning indsprøjtes i cyste disinfects og får den til at skrumpe. Denne procedure kaldes scleroserende infusion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com