Forskelle mellem akut pleje & langtidspleje

03/23/2011 by admin

Forskelle mellem akut pleje & langtidspleje

For nogle mennesker kræver sygdom eller fremrykkende alder akut pleje eller langvarig pleje. Disse to former for sundhedsydelser afviger fra hinanden, men hænger, og linjerne mellem dem stadig mere sløring. Patientens situation og medicinsk brug afgøre, hvilken form for pleje er nødvendig.

Langtidspleje

Langtidspleje er generelt kræves af folk hvis kronisk sygdom, fysisk handicap eller sindslidelse gør det vanskeligt for dem at tage sig af deres grundlæggende behov. Behandlinger er typisk specifikke for patientens symptomer, og de kan omfatte rehabilitering. Langvarig pleje kan ydes af en sygeplejerske eller andre sundhedspleje praktiserende læge, og det kan finde sted i patientens bopæl eller i en facilitet eller institution.

Akut pleje

I modsætning til langvarig pleje til patienter med kroniske sygdomme, akut pleje er påkrævet, når en patient har behov for behandling for en kort men svær, medicinsk tilstand. Eksempler kan nævnes genopretning fra kirurgi eller ulykker og andre traumer. Akut pleje administreres typisk af specialiserede læger på et hospital, og det kan omfatte områder som intensiv pleje og/eller katastrofemedicin. Det ultimative mål for akut pleje er at stabilisere patientens tilstand at tillade udflåd fra hospitalet, med recovery efterbehandling derhjemme.

Forholdet mellem akut og langsigtet pleje

I en rapport bestilt af Milbank medicinsk fonden, beskriver forfatter Robin I. Stone forholdet mellem akut pleje og langtidspleje, at bemærke, at linjerne mellem to sløring inden for rammerne af det amerikanske sundhedssystem. Nogle patienter, som kræver langvarig pleje også brug for akut pleje i tilfælde af sygdom eller traume. På grund af disse og andre situationer er akut pleje og specialiseret rehabilitering i stigende grad bevæger sig ud af hospitalet og i ikke-hospital indstillinger, der er traditionelt blevet brugt udelukkende for langvarig pleje.

Et voksende behov

Måske er den mest almindelige type af langsigtede sundhedsfaciliteter plejehjem for ældre. Som babyboom-generationen aldre, vil behovet for disse typer af faciliteter stige betydeligt. Ifølge hjemmesiden for Medicare, vil ca 12 millioner amerikanske seniorer kræve langvarig pleje i 2020. Selv om 70 procent af de ældre, der har behov for langtidspleje vil modtage det fra familie og venner, tyder en undersøgelse af den amerikanske Department of Health and Human Services, at amerikanere, der når 65 vil har en 40 procent chance for opholder sig i et plejehjem, mens 10 procent af dem på plejehjem vil bo der fem år eller mere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com