Årsagerne til kløe

03/21/2010 by admin

Kløe er en tilstand, hvor huden bliver irriteret. Den instinktive reaktion på en kløe er til bunden. Kløe er ikke et alvorligt problem, og de fleste mennesker vil klø hundredvis af gange i en enkelt dag. Men vedholdende kløe kan være symptom på et alvorligt problem.

Insektbid

En af de mest almindelige og mest let behandlede årsager til kløe er insektbid. De fleste insektstik vil forårsage kløe; Det er imidlertid ikke en faktiske bid da insekter ikke har tænder. De udskiller syre til at opløse deres bytte, og det er hvad et insekt gør at din arm, får det til at klø et øjeblik. Nogle insekter forårsage mere intens kløe, som myg eller bier. Disse insekter faktisk udskiller en mindre gift når de angreb, som forårsager mindre hævelse og hudirritation. Hvis dine arme har små buler hvor du klør, har du højst sandsynligt blevet bidt af et insekt. Bruge en beroligende balsam til at behandle din kløe.

Hudsygdomme

En anden almindelig årsag til kløe kan være hudlidelser og sygdomme. Eksem, dermatitis, fnat og helvedesild er blot nogle af de sygdomme, der forårsager kløe. Eksem forårsager din hud til at blive yderst følsomme over for sollys. Dette vil forårsage store irritation på det angrebne område. For at undgå dette, skal du bære langærmet skjorter og hatte og undgå tid i solen. Fnat og helvedesild er alvorlige sygdomme, der forårsager større hudproblemer. Hvis du tror, du kan have disse sygdomme, straks kontakte en læge.

Narkotika

En af de mindst kendte årsager til kløe i den brede offentlighed er narkotika. Der er mange former for narkotika, der forårsager kløe. Ulovlige stoffer som kokain og heroin, kan forårsage kløe af forskellige årsager. Kokain hastigheder op din mentale processer og kan gøre endnu mindre hudirritation synes mere intens. Heroin brugere bruger nåle, og kronisk brug af nåle kan føre til irriteret hud. Juridiske lægemidler som morfin, aspirin, og barbiturater har kløe som en mindre bivirkning. Selv medicin, der normalt ikke forårsage kløe kan dog have en allergisk virkning på visse mennesker. Hvis kronisk kløe opstår, efter du har indledt en ny behandling, kan det være værd at undersøge muligheden for en allergisk reaktion.

Gift planter

En anden årsag til kløe er gift planter. Poison ivy og gift eg udskiller et stof, der når det rører huden, vil normalt forårsager hudirritation og store kløe. Den bedste måde at vide, hvis du har poison ivy eller eg er at spørge dig selv et par spørgsmål: har du været i skoven sidst? Hvis ja, var du i shorts og en kortærmet skjorte? Er der en meget kløende udslæt, der synes at sprede sig når du klør? Hvis du svarer "ja" til de fleste af disse spørgsmål, har du sandsynligvis poison ivy eller eg. Dette vil i sidste ende gå væk, men du skal være omhyggelig. Ikke ridse din hud, hvor det er irriteret eller det vil spredes på fingrene og overalt dine fingre røre. Du kan behandle kløe med beroligende balsam. Hvis din poison ivy er svær, men, kan du bruge medicinsk behandling. Emedicinehealth tyder på, at du bør søge lægehjælp, hvis dit udslæt område bliver stor nok til at forårsage større ubehag. Dette kunne være et område på størrelse af dit bryst, eller mere. Det foreslår også går til lægen, hvis du får en udslæt på din mund, kønsdele eller omkring dine øjne; Hvis dit udslæt bliver smittet; Hvis dit udslæt afløb pus; eller hvis du oplever hævelse. Din læge kan ordinere nogle aktuelle eller oral medicin til behandling af alvorlige udslæt og anti-infectants til en infektion.

Tør hud

Undertiden kløe kan være forårsaget af tør hud. Nogle sygdomme kan forårsage tør hud. Mayo Clinic rapporter, at psoriasis forårsager døde hud med ".. .rapid oprustning af ru, tør og livløs hud celler, der danner tykke skæl." De rapporterer også, at hypothyroidism er en betingelse, at ".. .occurs når din skjoldbruskkirtlen producerer utilstrækkelig thyreoideahormoner, reducerer aktiviteten af din sved og olie kirtler, fører til ru, tør hud." Ikke spise rigtigt kan også forårsage tør hud. Hud hjælp stater at fast fødevarer som pommes frites og kartoffel chips kan berøve fugt niveauer fra din hud. Dette er fordi salt i disse fødevarer vil absorbere fugt i kroppen, efterlader det med lidt til at fugte huden. Atmosfæriske forhold kan gøre en forskel. Hvis det er varmt vil fugten i huden fordampe hurtigt. Når et værelse er for tørt kan det også suge noget af fugten fra huden. Hvis du har kronisk tør hud, kan du nødt til at få en luftfugter. Til behandling af tør hud, bruge hud fugtighedscreme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com