Thyreoideahormon behandling

03/22/2010 by admin

Thyroid hormon behandlinger er specifikt anvendes til patienter med visse thyroidea betingelser. Typisk, hormon behandlinger er taget for livet. Der findes flere typer af thyroid hormon behandlinger, og deres doser vil afhænge af resultaterne i en patients blod arbejde af en læge. Ifølge den amerikanske Thyroid Association er thyroid hormon udskiftning lægemidler vigtigt fordi disse hormoner påvirker alle andre kropsfunktioner. Hvis individer ikke producerer nok hormoner på deres egne, kræver de disse behandlinger eller andet risiko andre sundhedsproblemer.

Funktion

Thyreoideahormon behandling bruges primært til at erstatte manglende hormoner i skjoldbruskkirtlen. I nogle tilfælde kan det også bruges til at forhindre thyreoideavæv fra vokser. Thyreoideahormon behandling administreres oralt og den mest almindelige type er thyroxin, eller T4-hormon.

Hvem har brug for det?

Personer med en underaktiv skjoldbruskkirtel, bedre kendt som hypotyroidisme, er blandt de førende kandidater for hormonbehandling. Hypothyroidisme kan være forårsaget af Hashimotos sygdom, en unormal hypofysen eller fraværet af dele af den faktiske skjoldbruskkirtlen. Thyreoideahormon behandling kan også anvendes til at forebygge kræft i skjoldbruskkirtlen og til brug i patienter efter en skjoldbruskkirtlen er kirurgisk fjernet som følge af kræft.

Typer

Synthroid og dets generiske version, levothyroxin er den mest almindelige form af thyroxin hormon udskiftning medicin. Andre lægemidler omfatter Levoxyl, Levothroid, Levolet, Novothyrox og Unithroid. Thyroid hormon udskiftning narkotika tages en gang om dagen på tom mave. For de bedste resultater, tage dem om morgenen når man vågner.

Dosering

Den korrekte dosis af medicin en patient skal bestemmes ved en blodprøve, som måler mængden af hormoner som skjoldbruskkirtlen producerer. Blodprøven måler også mængden af thyreoidea stimulerende hormon (TSH), hypofysen producerer. Hvis en patient TSH niveauet stiger, som betyder, at hans hypothyroidisme er ude af kontrol, og han har brug for en højere dosering af hormonbehandling. Når den korrekte dosis af behandling er bestemt, vil en patient skal have hans blod arbejde på årsbasis. Doseringen kan være faldet eller steget, afhængigt af resultaterne.

Advarsel

Ikke holde op at tage skjoldbruskkirtel hormon behandling medicin, selvom symptomerne tilsyneladende forbedring. Hypothyroidism er i øjeblikket en uhelbredelig sygdom, hvilket kræver livslang behandling. Hvis andre symptomer opstå mellem årlige eftersyn, eller en patient bliver gravid, straks kontakte en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com