Virkningerne af toksisk madforgiftning

09/18/2016 by admin

Virkningerne af toksisk madforgiftning

Giftige madforgiftning er en type af fødevarebårne sygdom. Det er forårsaget af indtagelse af fødevarer, der er blevet forurenet af toksiner frigives af infektiøse organismer. Virkningerne af toksisk madforgiftning typisk forekomme inden for timer efter indtagelse og kan omfatte diarré, kvalme, opkastning og dehydrering. Men omfang som madforgiftning påvirker en person afhænger af den type og grad af forurening, samt personens alder og helbredstilstand.

Diarré

Ifølge WebMD, diarré, eller anfald af løs afføring, er typisk en af de første symptomer på giftige madforgiftning. Afhængigt af hvilken organisme forårsager betingelsen, fæces kan indeholde blod og slim og ledsages af milde til svære mavekramper.

Diarré forårsaget af fødevarebårne sygdom normalt varer 12 til 48 timer og løser sig selv uden medicinsk intervention. Dem, der oplever diarré i mere end to eller tre dage bør dog kontakte en læge.

Kvalme og opkastning

Visse typer af bakterier producere toksiner, der reagerer med det centrale nervesystem til at forårsage kvalme og opkastning. Som diarré, opkastning, varer en til to dage ikke er generelt bekymring, men længerevarende symptomer kan kræve lægehjælp.

Dr. John P. Cunha på eMedicineHealth.com anbefaler, at mennesker, der oplever opkastning som en bivirkning af madforgiftning bør undgå at spise fast føde, og i stedet opretholde en stabil indtag af væske.

Dehydrering

Mayo Clinic hedder det, at dehydrering er en af de mest almindelige virkninger af toksiske madforgiftning. Det opstår, når en person mister væsker hurtigere end der kan erstattes, hvilket resulterer i en mangel på vand og vigtige salte og mineraler. Denne mangel kan afbryde eller forringe normale kropsfunktioner og kan være dødelig, hvis venstre ubehandlet.

Madforgiftning-relaterede dehydrering er typisk resultatet af feber og overdreven opkastning, diarré og svedtendens. For at undgå denne komplikation, er det vigtigt at genopbygge tabt væsker ved at drikke store mængder vand. Sportsdrikke og oral rehydrering løsninger, såsom Pedialyte, kan være nyttigt, så godt. Dog kræver svær dehydrering som følge af en udvidet evne til at erstatte tabt væsker omgående lægehjælp.

Dehydrering kan påvirke folk i alle aldre, selv om små børn, ældre og dem, der lider af sygdomme eller tilstande, der vanskeliggør væske udskiftning er en større risiko for komplikationer.

Lammelse

Ifølge WebMD er lammelse som følge af fødevarebårne botulisme en sjælden effekt af giftige madforgiftning. Det er forårsaget af en nerve toksin produceret af bakterier Clostridium botulinum. Hos voksne, botulisme symptomer omfatter dobbelt eller sløret syn, sløret tale, og muskelsvaghed, mens spædbørn med botulisme præsentere symptomer som omfatter sløvhed, forstoppelse og dårlig muskeltonus.

Symptomerne på botulisme tendens til at dukke op mellem fire timer til 10 dage efter indtagelse af forurenede fødevarer og skal anmeldes straks. Hvis venstre ubehandlet, denne type af madforgiftning forårsager lammelse af lemmer og bagagerum og kan føre til respirationssvigt, koma og død.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com