Hemangiopericytoma hos mennesker

04/21/2010 by admin

Hemangiopericytoma eller højtydende Computerklynger, er en form for kræft. Når tumorer udvikle hos mennesker, udgør de som regel fra pericytes, en del af det ydre lag af kapillærer. Mens hemangiopericytomas i mennesker kan spontant tilbagegang, når medicinsk intervention er nødvendig behandling kan være alvorlige og involveret.

Fakta

Hemangiopericytoma hos mennesker er en sjælden vaskulær tumor, der forekommer i både spædbørn og voksne. Klassificeret som en bløddelssarkom, kan det være enten benign eller malign. En hemangiopericytoma udvikler oftest i muskelvæv i hoved, hals, bækken eller nedre lemmer. Maligne tumorer kan metastaserer og spredes hurtigt over hele en persons legeme, navnlig til lungerne. En patientens prognose afhænger af størrelsen og placeringen af tumor og hvorvidt det er begyndt at sprede.

Årsager

Årsagerne til hemangiopericytomas i mennesker er stadig under efterforskning. Når en hemangiopericytoma udvikler sig i et barn, er det nogle gange anses for at være medfødt. I nogle familier har flere medlemmer af en generation af alle tumorer. Der kan være en sammenhæng mellem udvikling af hemangiopericytoma og en tendens til at udvikle andre kræftsygdomme.

Symptomer

Symptomer på en hemangiopericytoma afhænger af tumor størrelse og placering. Tumorer, der udvikler i brystet kan forårsage åndedrætsbesvær, smerter og hoste. Hvis en tumor udvikler sig i patientens mave kan det forårsage tarm eller urin problemer. Hemangiopericytomas kan udskille en vækstfaktor, der ligner insulin. Når dette sker, er hypoglykæmi et symptom. Nattesved, smerte, og besvær walking er også potentielle symptomer på hemangiopericytoma i mennesker.

Behandling

En læge vil anbefale behandling for et hemangiopericytoma baseret på om svulsten er godartet eller ondartet og på hvilket tidspunkt det er klassificeret. Operation for at fjerne svulsten kan indebære fjernelse af tumor og nogle omkringliggende væv. I svære tilfælde kan en patients lemmer amputeret for at være sikker på, at hele svulsten er fjernet. Strålebehandling bruges sjældent alene for denne type kræft. Det er mere almindeligt kombineret med kirurgi. Kemoterapi er en behandlingsmulighed, hvis hemangiopericytoma er maligne.

Overvejelser

Hemangiopericytomas præsenterer forskelligt hos voksne end hos børn, så symptomerne, årsagen og de behandlinger, der virker bedst for dem kan være ulige. Børn oplever ofte bedre resultater med kemoterapi end voksne. Fordi hemangiopericytomas forekommer så sjældent hos mennesker, er store undersøgelser af behandlingsmuligheder ikke blevet udført.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com