Tegn på dårlig lytter

10/10/2013 by admin

Tegn på dårlig lytter

Hørelsen er evnen til at opfatte auditive lyde. Men aktiv lytning er høre hvad en person siger, behandling af oplysninger og producere et svar. Dårlig lyttefærdigheder kan føre til lavt akademiske evner, dårlig arbejdspræstationer, indlæringsvanskeligheder og forholdet spørgsmål. Der er flere tegn på at en person kan være en dårlig lytteren.

Distraktion og overfølsomhed

Mennesker med dårlig lyttefærdigheder er let distraheret af andre lyde i miljøet. Eksempelvis kan børn i klasseværelset med dårlig lyttefærdigheder blive distraheret af summende lys, et ur tikkende, lyde i gangen eller bevægelser af klassekammerater. En person i en overfyldt plads kunne ikke høre deres navn indtil de er nærmede eller rørt. Dette kaldes fattige auditive filtrering. Fattige auditive filtrering forårsaget af dårlig lyttefærdigheder kan føre til overfølsomhed over for hverdagens lyde. Folk med problemet overreagere til lyde fra en støvsuger, toiletskyl, køkkenmaskiner, hund barking, børn, der leger eller andre fælles lyde.

Forsinket informationsbehandling

Dårlig lyttefærdigheder føre til forsinkede informationsbehandling. En person med dette spørgsmål svarer ikke straks at sætninger eller spørgsmål i en samtale. Der er en pause, mens han behandler hvad der blev sagt, og som han formulere et svar. Derudover medføre dårlig lyttefærdigheder svært ved at følge anvisningerne. En person kan fuldføre del af trinnet, efter at have behandlet kun et stykke af oplysninger eller være i stand til at fuldføre opgaven overhovedet.

Adfærdsmæssige tegn

Mennesker med dårlig lyttefærdigheder er typisk ikke organiseret. Deres fysiske miljø er rodet og de har svært ved møde frister. Disse typer af mennesker har svært ved at se udenfor sig selv--de er selvoptaget og stædig og har problemer med at se andre synspunkter. Dårlig lyttefærdigheder kan føre til mistillid og frygt for vover sig uden for en komfortzone.

Fysiske tegn

Dårlig lyttefærdigheder kan resultere i fysiske problemer samt. Stress niveauer stigning, forårsager træthed og irritabilitet. Personer med disse problemer har ofte svært ved at få venner og kommunikation i sociale situationer. Det kan føre til dårlig artikulation, at personen vanskeligt at forstå. Stakkels lytter færdigheder hos børn kan forårsage forsinket sprogudvikling og voksne har ofte problemer med at lære fremmedsprog. Kropssprog kan også indikere dårlig lytter. Mangel på øjenkontakt er en primær indikator for dårlig kommunikation. Derudover kan en person vende sig væk fra den person som taler, krydse armene eller fingerere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com