Er akupunktur arbejde som en behandling for karpaltunnelsyndrom?

02/15/2010 by admin

Er akupunktur arbejde som en behandling for karpaltunnelsyndrom?

Akupunktur har vist sig for at være en effektiv behandling for karpaltunnelsyndrom. Dette har været vist i tilfælde studier sammenligner akupunktur til steroider for karpaltunnel smertelindring. Der er derudover anekdotiske beviser viser positive resultater.

Betingelse

Karpaltunnelsyndrom skyldes kompression af karpaltunnel, der presser på median nerven i hånden. Dette pres medfører symptomer på smerter, følelsesløshed og snurren, at beskriver syndromet. Dette er ofte på grund af gentagne bevægelser såsom at skrive.

Teori

Ifølge kinesiske medicinske teori skyldes kompression af karpaltunnel stagnation af qi (energi) og blod i dette område. Akupunktur behandling vil søge at bevæge qi og blod, at fjerne stagnationen og, derfor, lindre de ledsagende symptomer.

Diagnose

Ud over at diagnosticere betingelsen med kinesiske medicinske teori, vil en akupunktør, der har specialiseret sig i bevægeapparatet problemer ofte gøre en ortopædisk diagnose samt. Dette er vigtigt fordi carpal tunnel syndrom er ofte fejldiagnosticeret. Symptomerne stammer nogle gange i nakken eller skuldre. Thorax outlet syndrom er ofte forveksles med karpaltunnel.

Symptomlindring

En undersøgelse udført i år viste, at akupunktur er mindst lige så effektive til at lindre symptomerne af karpaltunnelsyndrom som steroider. Dette er især gavnligt for folk der ikke ønsker at tage steroider eller der ikke kan tåle dem godt. En anden undersøgelse bruges Mr diagnostik for at vise symptomatisk forbedring med akupunktur.

Langsigtede fordele

Mere kliniske forsøg skal gøres på effekten af akupunktur i hærdning karpaltunnel. Der er dog talrige rapporter fra akupunktører hvis patienter har oplevet fremragende resultater i at fjerne deres karpaltunnel symptomer og behovet for kirurgi samt positiv indledende indikationer fra undersøgelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com