Hvordan man donerer blod til det amerikanske Røde Kors

03/09/2010 by admin

Nordamerikas blodbanker kører tør. Kun 30 procent af amerikanerne er berettiget til at donere blod — endnu værre, 5 procent af støtteberettigede donorer finde deres vej til en lokal blodet drev i et givet år. Millioner af mennesker forpasse lejligheden til at redde liv, fordi de er for travlt, bange for nåle, eller fordi det nærmeste drev er over 10 miles væk fra hvor de lever. Uanset om du er en første gang donor eller bare har ikke givet i et par år, er det tid til at lægge din undskyldninger. Disse enkle trin vil vise dig hvordan at finde et drev og Aftal, hvordan man forberede sig på at give blod, og hvad man skal gøre når du er færdig.

Instruktioner

At finde et lokalt blodet drev

• Finde en Røde Kors-sponsoreret blodet drev i dit område. Kalde 1-800-GIVE-livslang (1-800-448-3543) og tale med en repræsentant. Du kan også besøge webstedet amerikanske Røde Kors.

• Når du logger på hjemmesiden, Indtast din 5-cifret postnummer i formen felt og tryk på Søg. Hvis en besked popper op at sige, at et drev ikke fundet, betyder det, at der er ingen drev 2 sømil ud for din placering. Hit din browsers tilbageknap og prøv en avanceret søgning, hvor du kan angive, hvor langt du er villig til at gå. Du kan vælge så vidt 50 miles væk men ofte resultater vises i 5 eller 10 miles af dit postnummer.

• Vælg en af drev steder i boksen "Blodet drev" og en liste af slottider vil vises til højre. Hvis du har ingen er logget ind, vil en besked bede dig om at logge ind eller oprette en blod donor profil. Hvis du ikke vil oprette en onlineprofil, kan du trykke på "Info" ballon at få kontaktoplysninger for drevet. At klikke på kontaktpersonens navn vil bringe op din e-mail-klient, så du kan tilmelde dig direkte.

• Marker dato, tidspunkt og sted for din udnævnelse i din kalender eller dagsorden — den sidste ting du ønsker at gøre er glemmer at dukke op.

Donere blod

• Vis for dit blod drev udpegede dato, tid og sted. Bære tøj med ærmer, der du kan rulle over albuerne.

• Find sign-in-skranken, hilse amerikanske Røde Kors repræsentant og følge hans eller hendes anvisninger. Sørg for at omhyggeligt læse donor støtteberettigelse retningslinjer.

• Når en autoriseret sygeplejerske er tilgængelige, gå til hans eller hendes station og følg instruktionerne. Du bliver nødt til at underkaste sig en hurtig mini fysisk hvor sygeplejersken vil tage din temperatur, puls og blodtryk til at sørge for du føler dig godt nok til at donere. Du vil også tage en finger-prik test til at bestemme jern tilstrækkelighed og besvare spørgsmål om din sygehistorie, enten på papir eller på en lille personlig computer.

• Hvis du føler dig godt og stadig berettiget til at donere baseret på din sygehistorie, du vil blive ført til et lille bord, hvor du vil bekræfte din identitet og lå. En sygeplejerske vil finde en stor vene inde i albuen, desinficere området med en jod svaber og indsætte nålen for at starte donation. Du vil sandsynligvis blive givet en lille tryllestav eller bold til at rulle i fingrene for at holde dit blod flyder. I gennemsnit kan det tage 7 til 10 minutter at udfylde en 1-pint donation taske.

• Når tasken er fuld, en sygeplejerske vil fjerne nålen, dække site med en gaze forbinding og instruere dig at hæve din arm op i luften mens pressionsmiddel til webstedet. Sygeplejersken vil hjælpe dig med at sidde op for at sikre du ikke er svimmel og give dig en ark af efterbehandling instruktioner og et telefonnummer du kan ringe hvis du oplever problemer eller beslutte dit blod bør ikke blive doneret efter alle.

Efterbehandling

• Efter donation, det er smart at stoppe efter tabellen forfriskning og tage nogle cookies og juice. De vil hæve dit blodsukker og hjælper kroppen tilpasse sig til den mindre blodtab. Efter omkring 15 minutter, skal du være klar til at genoptage dine daglige aktiviteter, herunder kørsel, selv om tunge løft ikke kan anbefales til fem timer efter donation.

• Du lige har mistet en pint i din kropsvæsker, så sørg for at rehydrere ved at drikke masser af saft, vand og andre væsker over de næste to dage.

• Hvis du føler sig ør eller svimmel, sidde og ophøje dine fødder indtil følelsen passerer.

• Du kan fjerne din forbinding efter 5-6 timer efter donation. Hvis der opstår blødning efter fjernelse af bandage, anvende pres på stedet og hæve din arm for 3 til 5 minutter. Blå mærker kan forekomme på det websted, der kan vare op til 10 dage; anvende en ispose for de første 24 timer kan hjælpe med blødning og blå mærker.

• Hvis du får blå mærker at holder længere end to uger eller føler dig bekymret for et andet symptom, kalder det amerikanske Røde Kors gratis nummer på din efterbehandling instruktion ark.

Tips & advarsler

  • Prøv at ankomme 15 minutter tidligt til deres udnævnelse. Donor-drevet linjer får undertiden bakkes op på grund af sene udnævnelser.
  • Hvis dine blodårer er svære at se under huden, prøve at drikke to eller tre 16 ounce flasker vand om morgenen før du donerer, eller mens du venter i kø. Hydreret vener pop ud mere nemt, sparer tid og forhindrer unødvendige nål pinde.
  • Læs donor støtteberettigelse retningslinjer omhyggeligt. Hvis du går glip af noget, der gælder for dig og gå gennem hele processen, vil du bare spild af tid og medicinske forsyninger.
  • Prøv at undgå iført hvid donation dag; blodpletter kan opstå, eller mere sandsynligt jod pletter fra børstning dit desinficeres websted mod dit tøj; Heldigvis kan begge vaskes med koldt vand.
  • Hvis du er bange for nåle, kan du prøve at donere med en ven. Denne måde kan du tilbyde hinanden moralsk støtte i processen.
  • Mindre side påvirker fra afgivelse af blod kan omfatte træthed, svimmelhed, blå mærker og — sjældent – post-donation blødning. Hvis dine blodprøver resultere i en falsk positiv for AIDS eller en lignende sygdom, kan du være forbudt fra donere i fremtiden. En Røde Kors repræsentant vil advare dig via telefon eller mail, bør dette ske.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com