Hvad er årsagerne til en præference for kedelig fødevarer?

07/09/2013 by admin

Hvad er årsagerne til en præference for kedelig fødevarer?

Læger ordinere kedelig kost til mavesår, halsbrand, kvalme og følgende kirurgi involverer maven eller tarmene. Fødevarer på kosten består af bløde og ikke krydret fødevarer, der er lavt fiber uden alkohol eller koffein, ifølge Medline Plus. Nogle voksne og børn naturligvis helst kedelig fødevarer som deres kostvalg. Årsagerne til denne præference omfatter betingelser uden for deres kontrol.

Kedelig kost

Specifikke kedelig mad kost eksisterer for folk, der lider af mave og intestional problemer eller inddrive fra kirurgi. Fødevarer på kosten indeholder fedtfattige mejeriprodukter, herunder mælk, grøntsager, frugtjuice, æblemos, brød og pasta lavet med raffineret hvidt mel og magert kød. Andre tilladte fødevarer er budding, supper, æg og svage te. Disse fødevarer tjene som eksempler på typen fødevarer mennesker med spiseforstyrrelser eller betingelser, skal du vælge.

Voksen selektiv spiseforstyrrelse

Voksen selektiv spiseforstyrrelse, også kendt som en meget picky æder, er en tilstand, hvor en voksen spiser som et barn, ifølge en artikel i msnbc.msn.com. Ordren manifesterer sig som en følelse af, at de fleste fødevarer er frastødende. Undtagelserne er kedelig fødevarer, at børnene spiser: jordnøddesmør og gelé, Makaroni og ost og grillet ost sandwich. Mennesker med denne lidelse skjule det ved at undgå at spise foran andre mennesker eller at komme med undskyldninger for ikke at spise som en mavepine. Ingen årsag til denne lidelse er blevet identificeret, men det drejer sig om normalt problemer med at spise, der begyndte som et barn.

Kræsne spise syndrom hos børn

Mens de fleste børn har tendens til at udstille nogle form for kræsne spisevaner, nogle børn udviser mere alvorlige problemer, der måtte have en neurologisk grundlag. Den typiske barn med lidelsen ikke kun favoriserer kedelig fødevarer, men har reaktioner på andre fødevarer. Lugten af visse fødevarer kan være så generende, at barnet ikke kan stå til at være i køkkenet eller ved spisebordet. Visse fødevarer teksturer forårsage gagging eller kvælning reflekser, når barnet forsøger at spise maden. Frygt for at spise noget nyt er en fælles faktor. Barnet ønsker de samme kedelig fødevarer hver dag. Spise er en indlært adfærd, så forældre bør lære barnet forskellige spisevaner, sammen med undersøgelse for at afgøre, om der er neurologiske problemer.

Autisme

Et eksempel på et neurologisk problem i forbindelse med indstillinger for kedelig fødevarer er autisme. Autisme indebærer vanskeligheder med sensorisk forarbejdning, såsom en modvilje mod at røre ved andre mennesker eller at blive rørt og unormal svar til lyd. Det samme problem når den anvendes til fødevarer resulterer i en modvilje for visse fødevarer på grund af deres lugt eller tekstur. Det autistiske barn og voksen søger komfort og finder det med de samme kedelig fødevarer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com