Smertestillende medicin anvendes til behandling af leddegigt

05/14/2014 by admin

Leddegigt (RA) er en kronisk form for gigt, der forårsager stivhed, smerter og hævelse i leddene. Over tid, kan leddeformiteter forekomme. Små led i fødder og hænder er mere tilbøjelige til at blive påvirket af denne form for gigt, som er udløst af et immunsystem angreb af sunde led. Ifølge American College of Rheumatology, er 1,3 millioner voksne i USA blevet diagnosticeret med RA.

Behandling

En række lægemidler bruges til at behandle symptomerne på RA. Målet med behandlingen er at reducere betændelse og skader i dine led og lindre smerter. Betingelsen er normalt behandles med medicin, selv om kirurgi kan være nødvendig, hvis der er betydelig ledskade.

NSAID

Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) anvendes til smertelindring og mindskelse af betændelse i leddene. Mens aspirin var engang mest almindeligt ordineret NSAID, tendens til at forårsage gastrointestinale problemer og blev erstattet af nyere over-the-counter former for NSAID, såsom Motrin, Advil eller Aleve. Stærkere recept former for narkotika er også tilgængelige, selvom at tage stærkere stoffer øger dine chancer for at udvikle sådanne bivirkninger som mavesår og blødning, leveren og nyreskader, hjerteproblemer og ringen for ørerne.

Sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler

Sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler (DMARD), såsom Ridaura, Plaquenil og Rheumatrex, er foreskrevet i de tidlige stadier af RA for at begrænse ledskade. Fordi disse stoffer kan tage lidt tid til at arbejde, skal du kombinere DMARD med andre lægemidler til at mindske smerter.

Steroider

Kortikosteroider kan være nyttige i aftagende ledskader, lindre smerter og reducere inflammation. Almindeligt ordineret steroider omfatter prednison og Medrol. Efter at have taget steroider i måneder eller år, kan du mærke at de bliver mindre effektive eller forårsage bivirkninger. Vægtøgning, diabetes, knogle udtynding, en pukkel i nakken, afrunding af ansigtet, grå stær og blå mærker er bivirkninger af steroid brug.

TNF-alfa hæmmere

TNF-alfa hæmmere virker ved at blokere en celle protein, der forårsager betændelse. Disse stoffer kan reducere stivhed, smerter og fælles ømhed og endda bremse eller stoppe progressionen af sygdommen. TNF-alfa hæmmere omfatter Enbrel, Humira og Remicade. Bivirkninger, såsom blodsygdomme, irritation af injektionsstedet, lymfom og øget risiko for infektion, kan forekomme i nogle mennesker. Hvis du har kongestiv hjerteinsufficiens, kan tager en TNF-alpha inhibitor forværre din tilstand.

Andre medikamenter

Immunosuppresiva, såsom Cytoxan, Arava og Neoral, kontrol immunsystemet svar, reducere mens Rituxan hjælper med at antallet af celler i kroppen involveret i en inflammatorisk reaktion. Kineret bruges til mennesker med moderat til svær RA og virker ved at blokere et kemikalie, der forårsager betændelse. ORENCIA bruges til at reducere både ledskader og betændelse ved at aktivere en type hvide blodlegemer kaldet T-celle.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com