Hvad øjenproblemer er typisk med Crohns sygdom?

01/02/2013 by admin

Fordøjelsessystemet symptomer og komplikationer for Crohns sygdom er velkendt. Men der er andre dele af kroppen, der kan blive påvirket i Crohns sygdom, som øjet. Crohns sygdom, kan mange forskellige dele af øjet vise virkninger; Det er vigtigt, at disse betingelser være diagnosticeret, evalueres og forvaltes af en øjenlæge at forebygge potentielle tab af synet.

Historie

Crohns sygdom er en inflammatorisk tarmsygdom (IBD) og består af en serie af blusser og remissioner af betændelse i fordøjelseskanalen. Ifølge PennHealth.com, er den nøjagtige årsag til Crohns sygdom ukendt; Men, en genetisk komponent menes at spille en rolle i sin udvikling. Et problem med patientens immunsystem bidrager til betingelsen. Inflammatoriske læsioner kan forekomme fra munden til anus, men tilstanden kan også forårsage komplikationer i øjnene. Mange af øjenlidelser involverer betændelse så godt.

Uveitis

Uveitis er en fælles øjet problem forbundet med Crohns sygdom. Uveitis er en betændelse i det midterste lag af øjet og kan kun diagnosticeres ved en øjenlæge med en øjenundersøgelse. Symptomer omfatter smerter, sløret syn, øjnene rødme og følsomhed over for lys. Hvis tilstanden ikke behandles, kan uveitis føre til en højde i øjet pres eller glaukom og potentielle tab af synet.

Episcleritis

Et andet øje problem, episcleritis, forekommer hos patienter med Crohns sygdom. Denne betingelse påvirker en del af den hvide del af øjet; denne del kaldes episclera (den forbinder væv mellem sclera og conjunctiva). Det vigtigste symptom på denne betingelse er rødme fra hævelse af blodkarrene i episclera men også kan omfatte smerte og øjet ømhed.

Hornhinde sygdom

Keratopati er en sygdom i hornhinden (den klare væv foran øjet). Denne betingelse har ikke mange symptomer og det altid forårsager ikke tab af synet; dog bør keratopati stadig vurderes af en øjenlæge. En anden betingelse, tørre øjne eller keratoconjunctivitis sicca (KC), er forårsaget af en mangel på vitamin A og kan forekomme hos patienter med Crohns sygdom. Symptomerne brændende og kløe øjne. Det kan føre til sår på hornhinden, hvis ikke behandles. KCS er mere alvorlige og kan føre til tab af synet så godt.

Andre betingelser

Nethinden og synsnerven kan også blive betændte hos patienter med Crohns sygdom selv om det ikke er en almindelig komplikation. Medicin, der bruges til behandling af Crohns sygdom kan forårsage øjensygdom så godt. Steroid medicin kan føre til både grå stær er en uklarhed af linsen i øjet, eller glaukom hos patienter med Crohns sygdom.

Behandling

For behandling af uveitis og episcleritis, vil Øjenlægen ordinere steroid øjendråber for at administrere betændelse. Keratoconjunctivitis sicca kan kræve kunstige tårer og vitamin A tilskud og i svære tilfælde, antibiotika dråber. Som hovedregel forbedre øje betingelser når Crohns sygdom forbedrer---enten når sygdommen går i remission eller hvornår det er korrekt behandlet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com