Definere kontrast i radiografi

11/29/2013 by admin

Definere kontrast i radiografi

Kontrast i radiografi synliggør billedet på en X-ray eller andre scanning. Kontrasten er forskellen i billedet tæthed mellem to områder. For eksempel, et område af en scanning kan være meget mørke og en anden meget lys. Radiographers brug for kontrast for at spotte knoglebrud eller defekter på organer.

Niveauer af kontrast

Billeder kan have et højt niveau af kontrast eller et lavt niveau. Forskellen i tætheden af to dele af et billede er større i billeder med høj kontrast. Jo højere kontrast, jo lettere er det at spotte problemer og abnormiteter i en scanning.

Emnet kontrast

Ifølge Ressourcecenter NDT (ikke-destruktiv prøvning) omhandler emnet kontrast "forholdet mellem stråling intensiteter overføres" gennem genstand at blive afbildet. Hvis områder af emnet varierer i tykkelse, vil kontrasten være større mellem disse to tykkelser. Derudover vil tager et røntgenbillede med lav spænding skabe et billede med høj kontrast.

Film kontrast

Den måde radiographers behandle et billedes film samt typen film og dens eksponering bestemmer også niveauet af kontrasten i et billede.

Kontraststof

Radiographers kan indsprøjte en kontraststof, som jod eller gadolinium i patienten til at øge kontrasten mellem indre organer, såsom tarmen, med området omkring dem.

Advarsler

Patienter med nyreproblemer ansigt en øget risiko for nefrogen systemisk fibrose, hvis de modtager gadolinium kontrast, ifølge Carl Anderson, MD, af Mayo Clinic. Gadolinium kontrast er almindeligt anvendt i MRIs. En læge kan beslutte at give en udsatte patienten en MRI uden kontrast i stedet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com