Hvordan til at gennemgå din blodprøve resultater

05/22/2013 by admin

Hvordan til at gennemgå din blodprøve resultater

En blodprøve er et værktøj, en læge bruger til at vurdere dit helbred. Hvis du eller din læge har mistanke om, at dit kolesteroltal er forhøjet, vil en fastende "lipoprotein profil" blive bestilt. En prøve af dit blod bliver trukket og analyseres i et laboratorium under kontrollerede forhold, og resultaterne vil blive sendt tilbage til din læge. Han eller hun vil gennemgå resultaterne og derefter bestemme og overvåge behandling. Det er vigtigt for dig at diskutere resultaterne med din læge, så du kan bestemme sammen den bedste terapi givet din risikofaktorer og livsstil.

Instruktioner

Anmeld din blodprøve resultater

• Lave en aftale med din læge. Han eller hun er den, der vil bestille en blod-niveau kolesterol test og gennemgå resultaterne med dig.

• Begynd ved at gennemgå din total kolesterol niveau. Denne måling--opført som mg pr. deciliter (mg/dL)--fortæller dig det samlede niveau af kolesterol i blodet. I de fleste tilfælde, jo højere din total kolesterol, jo højere din risiko for hjertesygdom. Generelt, en værdi på mindre end 200 mg/dL er ønskelig, placerer du mindre risiko for hjertesygdom. Der er imidlertid andre faktorer at tage hensyn til.

• Analysere omhyggeligt din HDL (high-density lipoprotein) niveauer. Det er din gode kolesterol, fordi det bærer kolesterol fra arterierne og tilbage til leveren, hvor det er forberedt til fjernelse fra kroppen. HDL niveauer under 40 mg/dL sætte dig i risiko for hjertesygdomme. Niveauer over 50 er god, men du bør sigte efter niveauer af over 60.

• Være særlig opmærksom på din LDL (low-density lipoprotein) niveauer. De kan være den bedste prædiktor for din risiko for hjertesygdom. For de fleste mennesker, bør HDL niveauer ikke være højere end 130 mg/dL. Hvis du har andre risikofaktorer for hjertesygdom, bør det være lavere.

• Ikke ignorere dine triglycerid (en type af fedt i kroppen bruger til at lagre energi) niveauer. De er ved at blive en vigtig indikator for risiko for hjertesygdomme. Triglyceridniveauer under 150 mg/dL er normal. Dit niveau vil blive testet og gennemgået som en del af din "lipoprotein profil."

Tips & advarsler

  • Tal med din læge om, hvor ofte dit kolesteroltal bør testes. Hvis dine niveauer er lave, skal du sandsynligvis testes kun hvert 5 år. Folk med høje kolesteroltal og/eller andre risikofaktorer bør testes oftere.
  • Hvis du er planlagt til en lipid profil test, skal du hurtigt (med undtagelse af vand) 12 til 14 timer, før blodprøven er trukket. Ellers vil du ikke få en nøjagtig måling af din triglycerid og LDL-niveauet.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com