Chytrid svamp kan overføres til mennesker?

04/08/2013 by admin

Der er ingen beviser for, at chytrid-svampen kan overføres til mennesker. Denne primitive organisme er dog ansvarlig for udryddelsen, eller i nærheden af udryddelsen af hundredvis af frøen arter i verden.

Typer

Der er cirka 575 typer af chytrids. Den mest almindelige type forårsager frog-drab Batrachochytrium dendrobatidis sygdom. Alle chytrids er encellede organismer og en del af Kongeriget protistriget.

Geografi

Chytrids er blevet fundet i alle kontinenter undtagen Antarktis. De vokse og formere sig i damme, søer, vandløb, jord og andre områder, hvor ferskvand har akkumuleret.

Funktioner

Chytrids kan være parasitære---hvilket betyder at de foder fra en levende organisme--- eller saprofytiske---hvilket betyder at de lever af organisk rige døde sag. De trives i varme temperaturer og gengive ukønnet.

Overvejelser

Selv om mennesker ikke kan blive smittet ved chytrids, kan de blive påvirket af dem. Chytrids, der knytter sig til kartofler vokser i rige, fugtig jord kan forårsage Synchytrium endoboticum eller kartoffel vorte---en tilstand, der kan inficere kartoffelmarker, spredes nemt på udstyr og boot bunde og forårsage store afgrøder til forfald.

Ekspert indsigt

Forskerne har endnu ikke fundet en kur for Batrachochytrium dendrobatidis, men opfordre folk til at uddanne sig om hvordan de kan hjælpe med at forhindre frøer fra at dø. Måder at hjælpe holde chytrid svamp i at sprede omfatter: ikke at tage frøer ud af deres naturlige habitater; kun købe frøer fra troværdige, regulerede virksomheder; og rengøring off våd, mudret støvler og fiskeri eller camping udstyr før du flytter fra ét ferskvands-websted til en anden.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com