Hvorfor er passiv rygning farlige?

05/07/2013 by admin

I dag er et stigende antal offentlige og private steder ved lov, røg-fri. Hvad er risikoen at være undgået ved afvisning af cigaretrygning, og hvad er rygere, som udsætter andre for deres vane ansvar?

Fakta

Passiv rygning er indånding af cigaretrøg, der har enten været udåndede af en ryger eller er kommet direkte fra en tændt cigaret. Almindeligvis kaldes passiv rygning, har videnskabelige undersøgelser besluttet at trække vejret i denne røg udsætter passive rygere for de samme risici, de ville få hvis de røget direkte. Passiv røg indeholder de samme skadelige stoffer.

Cigaretrøg

Cigaretrøg åndede i enten direkte eller indeholder indirekte mange ingredienser, der er skadelige for menneskers sundhed. For eksempel indeholder cigaretter tjære, der har kræftfremkaldende kræftfremkaldende, kulilte, der forstyrrer ilt flow i kroppen. Arsenik og ammoniak er også i cigaretter.

Farer

Generelt, passiv rygning gør en person modtagelige for de samme sygdomme som aktiv rygning, sådan har lungekræft, hjerteproblemer eller en øget chance for slagtilfælde. Andre risici omfatter øget hoste, øre infektioner, lungebetændelse eller en øget risiko for at pådrage sig diabetes.

Farer for børn

Børn udsat for passiv rygning er endnu mere modtagelige for fare, fordi deres lunger er mindre. For dem, kan passiv rygning forårsage eller forevige astma, resultere i øget hoste og hovedpine eller kvalme. Derudover kan passiv rygning forårsage tandproblemer, eller medføre langsigtede hjerte-kar-problemer.

Misforståelser

Rygere, der synes at åbne et vindue dissipates røgen tager fejl. Cigaretrøg kan blandes med luften og dvæle for timer efter cigaretten er afsluttet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com