Hvordan er rygning forårsager bronkitis?

01/05/2014 by admin

Bronkitis og rygning

Bronkitis og rygning gå hånd i hånd. Når du ryger, irritere kemikalier i tobak slimhinden i din bronkierne. Typiske symptomer inkluderer en hoste, ondt i halsen, slimhinder og bryst ubehag. Jo mere at du ryger, jo værre bliver dette betingelsen. Det kan føre til kronisk bronkitis, en sygdom forbundet næsten udelukkende til rygere.

Giftige stoffer

På grund af de meget giftige ingredienser inden for rygningsprodukter irriterer hver pust af en cigaret ryger krop begynder med deres læber og mund, og slutter dybt inde i luftvejene i lungerne. Bare et par af de skadelige stoffer i cigaretter er nikotin, kulilte, tjære, Ambra, benzen og brint cyanid. Alle disse kemikalier er sat i cigaretter sammen med tobaksbladene. Når cigaretten er tændt, ændres de kemiske egenskaber, hvilket gør dem endnu mere dødbringende.

Rygning og lungerne

Luftvejene begynder med munden og rejser ned din hals ind i luftrøret, som er begyndelsen af dine lunger. Derfra begynder lungerne, danner flere passager (bronkierne) at hjælper dem med at udvide og kontrakt. Med hvert åndedrag, som du tager, fylde dine lunger med hårdt tiltrængte ilt. Rygning irriterer slimhinden i luftrør og bronkier. Når disse passager er irriteret af røgen, de svulme og opflamme. Hævelse og betændelse er en del af immunrespons til at støtte helbredelse. Slimhinderne er også produceret, men i overflod. Den slimhinder faktisk træsko bronkier, hvilket gør det sværere at trække vejret. Dette er grunden til, at rygere hoster så meget. Deres lunger arbejder ekstra hårdt for at udvise slim.

Yderligere Irritation

Den uophørlige hoste yderligere irriterer lungerne og halsen. Mange bronkitis syge klager over smerter i hoste-relaterede brystet, muskelkramper og ondt i halsen. Fordi de fortsætter med at hoste, er der ingen fritagelse for cyklussen. På trods af disse symptomer, og vide hvorfor de har tilstanden, fortsætter de fleste mennesker med at ryge.

Rygerens hoste

Denne hoste kaldes "rygerens hoste." Det findes næsten udelukkende i rygere, selv om mennesker, der udsættes for passiv rygning ofte udvikler det så godt. Hoste er produktive. Det betyder at hoste producerer slimhinder og slim husede dybt i lungerne. Ryger 's slimhinderne er typisk brun, gul eller grøn. Den brune farve viser, hvilken type af rester tilbage i lungerne når du ryger. Gul og grøn slim tyder på infektion. Hvis du har en svær hoste, kan der være blod i slimhinderne, også.

Øvre luftveje risiko

Rygere har større risiko for at udvikle øvre respiratory virus og infektioner på grund af de mukøse oprustning. Den slimhinder i din luftveje er tyk og er i stand til at fælde udenlandske partikler, mikroorganismer og bakterier ganske effektivt. Det er lidt ligesom et videnskabeligt eksperiment i dine lunger. Bakterier og mikroorganismer trives i fugtige, varme omgivelser, og en ryger lunger er perfekte for infektioner at formere. Rygere er også mere modtagelige for astma, da bronkitis gør det vanskeligt at trække vejret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com