Sådan Treat underlivsbetændelse

12/22/2012 by admin

Underlivsbetændelse, oftere kaldet PID, er ikke en betingelse, der skal ignoreres. Sygdom, som er normalt ansat gennem seksuelle situationer, kræver omgående lægehjælp. Kønssygdomme som Klamydia og gonoré er ansvarlige for størstedelen af PID tilfælde diagnosticeres hvert år. Disse er dog ikke de eneste situationer, der kan forårsage PID. Situationer som fødsel eller endda abort kan også resultere i underlivsbetændelse. Venstre umarkeret og ubehandlet, kan Bækkenbetændelse være livstruende. Med behandling er af supreme import, et spørgsmål er stadig: hvilken type af behandling er tilbøjelige til at blive ordineret? Svarene er skitseret i nedenstående trin.

Instruktioner

Sådan Treat underlivsbetændelse

• Gøre note af dine symptomer, så du kan dele dem med din læge i løbet af din første udnævnelse. Hvis du oplever bækkensmerter, bør du se din gynækolog så hurtigt som muligt.

• Registrerer din smerte niveau gennem en 24-timers-periode (eller mindre, hvis du kan få en hurtigere aftale). Vurder din smerte på en skala fra et til 10, med ene er mindre og 10 er den værste smerte du har nogensinde følt. Kortlægge eventuelle ændringer i smerte niveau i hele perioden registreret. Tage disse oplysninger, sammen med noter om nogen andre symptomer, med dig når du går til lægen. Dette vil hjælpe ham eller hende til bedre at forstå hvad der foregår i y vores krop.

• Lave en aftale med din gynækolog, så snart du har mistanke om, at du kan opleve PID. Lav en liste over spørgsmål at spørge ham om din tilstand under eksamen.

• Indsend til tests, der kan hjælpe med at diagnosticere PID. Disse vil typisk omfatte en falloposcopy, en bækken ultralyd og/eller en MR-scanning. Disse dage vil de fleste læger begynde med falloposcopy, fordi det giver dem en god visuel kig på betingelse af æggelederne. Supplerende test som en test af kønssygdomme og HIV kan også køres. Desuden er det muligt, at lægen vil foretage en hurtig plasma reagens test samt blod arbejde (med blodtælling formål) og en urinanalyse til at udelukke andre mulige problemer som blærebetændelse eller pyelonefritis. En eller flere af disse test bør hjælpe din læge foretage en præcis diagnose om din tilstand.

• Indsend til indlæggelse, hvis lægen mener, at det er påkrævet. I nogle tilfælde kan lægen indlægge en patient for en fuld batteri af tests. Gravide kvinder kan forvente at være indlagt for at beskytte fosteret under behandling. Andre mulige årsager til indlæggelse omfatter: nødsituation; Hvis patienten ikke reagerer på mundtlig antibiotika eller ikke for nogle grund holde op med en rutinemæssig mundtlige regime; Hvis patienten oplever svær kvalme, opkastning, og/eller feber; eller hvis patienten er diagnosticeret med en tubo-ovarie bylder. Det er muligt at ambulant pleje kan også arrangeres. Det er imidlertid vigtigt at lytte til din læge med hensyn til hvilken form for behandling kan være bedst for dig baseret på alvoren af din tilstand. Kampen med ham eller hende på dette problem kunne forsinke eller afspore din succesfuld behandling.

• Tage antibiotika regime stavet af lægen. Der findes flere forskellige typer af antibiotika, der har vist sig for at være nyttigt i kurere PID. Disse omfatter, men er bestemt ikke begrænset til: cefalosporiner som cefoxitin eller cefotetan; lincosamider f.eks clindamycin; pyridin carboxylsyre derivater som ofloxacin; levofloxacin; og floxin. Cefalosporiner hjælp til at administrere infektioner forårsaget af modtagelige gram-positive kokker. Lincosamider bruges ofte til at behandle væv relateret stafylokokker infektioner. Ofloxacin er en med bredspektret antibiotikum bruges til at behandle bakterierne af visse typer af seksuelt overførte sygdomme. Levofloxacin hæmmer visse stammer af bakteriel DNA menes at bidrage til PID. Floxin er en af de nyeste narkotika godkendt af FDA til direkte behandling af underlivsbetændelse.

• Indsende til kirurgi, hvis fundet PID er tilstrækkeligt alvorlige til at berettige genopbygning af æggelederne. Dette er især vigtigt for kvinder i den fødedygtige alder, der tror de måske ønsker at have børn i fremtiden. Beskadigede æggelederne kan gøre at blive gravid enten meget vanskeligt eller næsten umuligt.

• Når underlivsbetændelse er blevet erobret, indsende rutinemæssige prøver mindst en gang om året. Disse er nødvendige for at sikre, at underlivsbetændelse ikke gået hvilende, venter på at slå til igen på den første mulige lejlighed eller gøre langsomt, men støt skader på kroppen.

• Følg alle instruktionerne ved din læge med hensyn til din fortsatte sundhed.

Tips & advarsler

  • Alle kvinder i den fødedygtige alder bør have regelmæssige test for PID.
  • Den bedste beskyttelse mod PID er brug af kondom under sex.
  • Mange gange, kan mere end én antibiotika ordineres for at beskæftige sig med forskellige aspekter af individualiserede PID.
  • Behandlinger bør begynde snarest PID er blevet korrekt diagnosticeret.
  • Sengeleje kan bidrage til at fremskynde langs vellykket behandling af PID.
  • Douching øger muligheden for kontraherende PID betydeligt.
  • Ignorerer eller skubbet PID behandling kan føre til reproduktionsproblemer eller endda infertilitet.
  • PID kan føre til ektopisk graviditet.
  • PID symptomer kan forsvinde før infektionen er væk, så det er vigtigt at indtage den fulde regime af antibiotika som foreskrevet.
  • Kvinder, der har lidt fra PID i fortiden skal genevalueres af sygdommen regelmæssigt (mindst en gang om året).

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com