Fare for CPAP maskiner

09/21/2016 by admin

CPAP eller kontinuerlig Positive Airway Pressure, der bruges til at behandle obstruktiv søvnapnø og alvorlig snorken. CPAP maskiner tvinge trykluft gennem en slange og maske for at åbne luftvejene og forbedre vejrtrækning under søvnen. Mange CPAP brugere oplever en række problemer ved starten af behandling, og nogle bekymre at CPAP maskiner indebærer alvorlige sundhedsmæssige risici. I de fleste tilfælde, problemer eller bivirkninger fra CPAP brug forsvinde med fortsat behandling eller med justeringer til typen maske brugt eller mængden af trykluft maskinen leverer.

Tilstoppet næse, ondt i halsen, allergisymptomer

Tilstoppet næse, tørre øjne, næseblod, hovedpine og ondt i halsen er nogle af de hyppigst rapporterede bivirkninger af tidlig behandling med CPAP. Når disse symptomer er alvorlige, er der en øget risiko for halsinfektioner, sinus infektioner og conjunctivitis. Tilpasninger af trykindstillinger og tilføjelsen af en luftfugter til CPAP maskine vil bidrage til at afhjælpe disse symptomer. En saltvand næsespray er også nyttigt at forebygge tilstoppet næse når brugt ved sengetid. I sjældne tilfælde forekomme alvorlige næseblod efter CPAP brug. Disse kræver lægehjælp.

Hudirritation og sår

Hudirritation kan forekomme, hvis en CPAP maske ikke er holdes rene eller passer ikke ordentligt. Sår kan udvikle sig i ansigtet, der kan blive smittet, hvis venstre ubehandlet. Justeringer af stropper eller puder af CPAP maske og regularl rengøring kan hjælpe med at forhindre udslæt, og sår fra udviklingslande. De fleste masker kan vaskes i varmt, sæbevand vand. Det er dog vigtigt at læse din CPAP brugsanvisning omhyggeligt for ordentlig rengøring og vedligeholdelse instruktioner.

Risiko for kvælning

Kvælning fornemmelser eller en frygt for kvælning forårsage mange søvnapnø patienter at afbryde CPAP behandling. CPAP masker er designet til at forbedre vejrtrækning, og de udgør ikke nogen risiko for kvælning når det anvendes som instrueret. Frygten for kvælning skyldes typisk angst, klaustrofobisk følelser eller et dårligt montering maske. Desuden, de fleste masker omfatter kuldioxid ventilationshuller, som gør det muligt at blive filtreret ud af munden og gennem masken i tilfælde at maskinen mister magten. Ved hjælp af en anden type maske eller udfører afspændingsteknikker, før seng kan hjælpe med at lindre angst.

Øget risiko for Meningitis

En potentielt dødelig fare af CPAP brug er udviklingen af meningitis. Meningitis er en bakteriel infektion af slimhinden i rygmarven og hjernen. Denne komplikation er meget sjældne, men er potentielt dødelige. Meningitis forbundet med CPAP bruger næsten altid resultater fra en ubehandlet sinus infektion. Symptomer på meningitis, svær hovedpine, følsomhed over for lys, søvnighed, forvirring, vision ændringer, stiv nakke, høj feber og opkastning, der betragtes som en medicinsk nødsituation.

Overvejelser

Eksklusive kirurgiske muligheder, CPAP behandling er det mest effektive middel til behandling for obstruktiv søvnapnø, en tilstand, der påvirker omkring 12 millioner amerikanske mænd og kvinder. American Academy of hals-og ørelæge hedder det, at CPAP brug eliminerer næsten alle apnø episoder, når de anvendes korrekt og kontinuerligt. Uden effektiv behandling kan søvnapnø føre til forhøjet blodtryk, hukommelsesproblemer, hjerte-kar-sygdomme, hovedpine, impotens og vægtøgning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com