Seborrheic Dermatitis diagnose

04/11/2010 by admin

Seborrheic Dermatitis diagnose

Seborrheic dermatitis er en hud tilstand præget af olieagtig, skællende, røde pletter. Hos spædbørn, er det kaldes ARP. Hos voksne, kan det påvirke ansigtet, øvre bryst, tilbage, hovedbund eller andre områder, der bliver fedtet. Seborrheic dermatitis er knyttet til en overproduktion af en olieagtig substans kaldet talg. Lægen vil undersøge dig og kan udføre test for at sikre, at du ikke lider af en anden hudlidelse såsom psoriasis.

Vurdering

Din læge vil kontrollere de berørte områder, at give særlig opmærksomhed til dit ansigt, ører, øjenbryn og øjenvipper. Hvis du har flager af hud, der vises fedtet og de berørte områder er symmetriske og rød eller pink, angiver seborrheic dermatitis. Ifølge Mayo Clinic, kan din læge gøre en hudbiopsi for at bekræfte diagnosen og udelukke andre betingelser.

Atopisk Dermatitis

Symptomerne på atopisk dermatitis--kløende, røde og betændte hud--ligner dem af seborrheic dermatitis, og det kan være svært at fortælle de to betingelser apart. Atopisk dermatitis påvirker ofte folder rundt om albuerne og nakken eller bag knæene. Din læge vil undersøge de særlige kendetegn ved de berørte områder og evaluere din historie af symptomer til at afgøre, om irritation er atopisk eller seborrheic.

Psoriasis

Symptomer af seborrheic dermatitis er også ligner dem af psoriasis. På hovedbunden ligner seborrheic dermatitis en meget svær form af skæl. Psoriasis producerer også skællende, hvide pletter, der ligner skæl. Dog, psoriasis har tykkere pletter på huden, der kan bløde let, hvis du vælger eller bunden på dem, ifølge den amerikanske osteopatisk College of Medicine. Hvis du har skæl symptomer, vil din læge kontrollere for at se, om flagerne er mere i overensstemmelse med psoriasis før bekræfte en diagnose af seborrheic dermatitis.

Scalp behandlinger

Hvis du har seborrheic dermatitis af hovedbunden, kan over-the-counter shampoo, der indeholder salicylsyre eller ketoconazol, herunder Scalpicin, Selsun blå eller Nizoral, hjælpe med at lindre symptomer. Tillad shampooen til at trænge dybt ind i din hovedbund i mindst fem minutter før skylning. Hvis dit barn eller barn lider af seborrheic dermatitis, gnid en lille mængde af babyolie ind i hovedbunden. Derefter bruge en meget blød børste til at løsne flagerne forsigtigt. For at skylle, skal du bruge en opvask detergent for at få olie ud af din lille ens hår.

Andre behandlinger

Hydrocortison cremer kan lindre symptomerne af rødme og inflammation. For dine børn, brug aldrig en stærkere end 1% hydrocortison creme. Langvarig brug af hydrocortison cremer kan forårsage bivirkninger såsom strækmærker og udseendet af spider vener.

Anti-svampe cremer såsom Lamisil kan også lindre symptomerne af seborrheic dermatitis. Ifølge Mayo Clinic, deres læge kan ordinere stærkere oral medicin såsom terbinafin (en svampedræbende) når andre behandlinger ikke.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com