Tegn & symptomer på Celiacs sygdom

05/17/2010 by admin

Cøliaki er en tilstand, der udløses af indtagelse af protein gluten. Du vil finde gluten for det meste i brødprodukter. Når cøliaki opstår overfladen af tyndtarmen er beskadiget, forhindrer det i at være i stand til at behandle visse proteiner og næringsstoffer. Denne betingelse kan føre til vitaminmangel i hele kroppen. Cøliaki er lykkedes gennem ændringer i kost.

Fordøjelsessymptomer

Cøliaki skaber normalt symptomerne i fordøjelsessystem, herunder en følelse af oppustethed i maven ledsaget af mavesmerter. Du kan også opleve sporadiske anfald af diarré og mavekramper.

Nerve symptomer

I nogle tilfælde selv om cøliaki er en fordøjelsessystem tilstand, kan du ikke opleve fordøjelsessymptomer. Nogle symptomer på cøliaki er forbundet med hjernen og nervesystemet. Symptomerne kan omfatte irritabilitet og tegn på depression på uventede øjeblikke. Der kan også være en snurren i hænder og fødder, der er ofte forbundet med andre neurologiske tilstande. På grund af tendensen til cøliaki kan forårsage disse former for symptomer, er det undertiden fejldiagnosticeret som en hjerne eller nerve betingelse.

Appetit

En person lider af cøliaki kan have en række tilsyneladende uafhængige symptomer, der har at gøre med energi og appetit, såsom en trang til mad. Selv med et øget indtag af mad, kan en person med cøliaki lider af træthed og eventuelt dehydrering. Appetit symptom kunne også gå den anden vej, hvilket resulterer i ingen appetit og mulige vægttab.

Munden

Cøliaki kan også vise sig som symptomer fundet i og omkring munden. Sår kan begynde at dukke op i taget af munden og på ydersiden af munden. Revner begynder at dukke op i huden, og emalje på tænderne begynder at svække. Tænderne bliver følsomme og tungen kan begynde at se glat, som om det var at miste sine smagsløg.

Hud

En person lider af cøliaki kan begynde at vise bleg eller pastaagtige farvet hud og har tendens til at lettere få blå mærker. Der kan være røde udslæt, der vises på tilfældige steder på huden, og disse udslæt kan være meget kløende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com