Mad for hyperaktive børn

12/21/2010 by admin

Mad for hyperaktive børn

Årsagen til hyperaktivitet og attention deficit sygdomme er et medicinsk mysterium. Nogle mener, at kosten komponenter kan øge hyperaktivitet hos visse børn. Kosten ændringer bliver derfor en vital komponent i behandling for disse lidelser. Teorien indebærer oprettelse af en beroligende, selv staten i kroppen ved at begrænse fødevaretilsætningsstoffer, undgå potentielle allergener og fremme sund, afbalanceret kost.

Allergener

Ifølge Center for Science i den offentlige interesse (CSPI) viser"flere undersøgelser, at visse fødevarer---herunder hvede, æg, mælk, chokolade, majs og sojabønner---påvirke nogle børns adfærd." For at finde ud af om dit barns hyperaktivitet er relateret til en fødevareallergi eller intolerance kan du fjerne hver af disse fødevarer individuelt eller fjerne alle de ovennævnte fødevarer og derefter genindføre disse fødevarer én ad gangen. Holde en dagbog og hvis opførsel forandringer opstår i svar på en bestemt fødevare, fjerne at fødevarer fra kosten og fortsætte med at teste de andre fødevarer. Når du har identificeret de fødevarer, der negativt påvirker dit barns adfærd, kan du planlægge en kost, der undgår disse udløser fødevarer.

Mad farvestoffer

I 2004 fandt en undersøgelse foretaget af University of Southampton, at der kan være en sammenhæng mellem visse farvestoffer, natriumbenzoat og hyperaktivitet. Disse fødevarer farvestoffer findes i produkter som Kool-Aid og mange farverige korn og slik. Natrium benzoate er almindeligt forekommende i citronsyre saft og kulsyreholdige drikkevarer. Prøv at fjerne disse stoffer fra kosten for to eller tre uger til at se, om der er en forbedring.

Feingold kost

Allerede i 1975, offentliggjort Dr. Ben Feingold, en allergi specialist, artikler citerer forbindelsen mellem hyperkinesi (tidligere navn for hyperaktivitet lidelser som ADHD) og kunstige farvestoffer og smagsstoffer. Senere gik han afslutningsvis at flere kost faktorer steg hyperaktivitet og adfærdsmæssige problemer herunder salicylater. Salicylater er relateret til aspirin og findes i mange plante-baserede fødevarer, herunder mandler, æbler, agurker og mynte. I dag er begrænse tilhængere af "Feingold kost" alle kunstige farvestoffer og flavoring, aspartam (Nutrasweet) og konserveringsmidler TBHQ, BHA og BHT.

Sunde valgmuligheder

Hvorvidt kost direkte påvirker hyperaktivitet, følge en sund kost kan kun gavne børn. I juni 2009, Harvard Medical Centers mentale sundhed brev anbefalet "en kost, der understreger frugter og grøntsager, fuldkorn, sund umættede fedtstoffer og gode kilder til protein," med angivelse af at efter sådan en kost ville også bidrage til at undgå udsættelse for tilsætningsstoffer til levnedsmidler og ville øge indtagelsen af potentielt gavnlige omega-3 fedtsyrer og forskellige mikronæringsstoffer såsom zink, jern, magnesium og vitamin B6.

Advarsler

Kontakt dit barns læge eller en licenseret diætist forud for at fjerne hele grupper af fødevarer, såsom alle mejeriprodukter, for at sikre dit barn stadig modtager alle de nødvendige næringsstoffer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com