Vitaminmangel fra gastrisk Bypass-operation

01/08/2014 by admin

Hvert år udføres hundredtusindvis af gastrisk bypass operationer. Disse tal forventes at stige lige sammen med satsen af fedme. Mens disse operationer anses for sikre og effektive, forårsager de potentielt farlige bivirkninger, herunder vitaminmangel.

Vitamin B12

Omkring 30 procent af patienter, der har gastrisk bypass operation ender med at udvikle en vitamin B12-mangel.

Jern

Jern er et af de næringsstoffer, som ikke kan kan ordentligt absorberes af kroppen efter gastrisk bypass-operation.

Calcium

Mange patienter lider af en tilstand kaldet hypocalcæmi, som er en calciummangel. Området i fordøjelsessystemet hvor calcium er normalt absorberes af kroppen er omgået af ændringer til systemet forårsaget af operationen.

D-vitamin

Sammen med calcium mangler lider mange gastrisk bypass patienter også af en mangel på d-vitamin. Denne mangel kan føre til en tilstand kaldet hyperparathyroidisme, som forårsager frigivelse af for meget af en bestemt type af hormon. Resultatet er en øget risiko for knogleskørhed, mavesmerter, nyresten, træthed og hukommelse problemer.

Vitamin A

Som følge af ændringer af gastrisk bypass kan patienter heller ikke få nok A-vitamin i deres organer. Resultaterne kan være problemer med synet, herunder en reduktion i nattesyn. Uden nok A-vitamin, kan patienter også være mere tilbøjelige til at udvikle en infektion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com